avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere necorespunzator profesional
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere necorespunzator profesional

Buna ziua,

Sunt o mamica care s-a intors la servici inainte de a implini copilul 1 an. Pe data de 30 iunie 2013 copilul implineste doi ani.
M-am intors anul trecut in iunie si postul meu era ocupat. Mi s-a propus un alt post tot ca agent vanzari doar ca pe alte produse unde a trebuit sa iau totul de la zero fara sa primesc prea multa indrumare pe teren. Am avut in februarie 2013 parte de o evaluare si am fost calificata ca necorespunzator (desi am fost evaluata la fel ca cei care erau incadrati de 1 an). Am fost permanent hartuita psihic de sef fara sa mentionez pe formular pentru ca mi-a fost frica sa nu imi pierd jobul.
De la 1 ianuarie am revenit pe un post similar cu cel ocupat inainte de CCC dar tot a fost nevoie de o alta acomodare.
In martie am avut un accident de munca fara sa fiu vinovata si am revenit pe data de 13 mai. Pe data de 15 mai mi s-a spus ca sa imi caut de munca si sa plec intr-o luna de zile.Dac anu plec de bunavoie ma va concedia pentru ca nu corespund profesional. Mi s-a explicat ca in inuie expira anul in care ei nu ma pot concedia.
Intrebarea mea este cat timp mai sunt protejata de lege? Pana face copilul 2 ani sau inca 6 luni dupa , adica pana face 2 ani si jumatate?
Care sunt etapele daca m-ar concedia? Ma tot forteaza sa semnez o hartie ca plec cu acordul partilor si sa nu mai aiba alte obligatii fata de mine.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:27, 19 Mai 2013
La revenirea din CCC ati depus actele pentru acordatea stimulentului de insertie?

art.25 din OUG nr.111/2010 prevede:
.....
(2) Este interzis angajatorului să dispună încetarea raporturilor de muncă sau de serviciu în cazul:
......
b) salariatei/salariatului care se află în plata stimulentului de inserţie prevăzut la art. 7.

(3) Interdicţia prevăzută la alin. (2) se extinde, o singură dată, cu până la 6 luni după revenirea definitivă a salariatei/salariatului în unitate.
......

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere necorespundere profesionala MD2013 MD2013 Buna ziua, Sunt o mamica care s-a intors la servici inainte de a implini copilul 1 an. Pe data de 20 iunie 2013 copilul implineste doi ani. Reintoarcerea ... (vezi toată discuția)
Intoarcerea din ccc de 1 an Dana84 Dana84 Buna ziua. M-am intors la munca dupa concediu de crestere copil la varsta de 11 luni si as vrea sa stiu cat nu are dreptul anagajatorul sa ma dea afara,am ... (vezi toată discuția)
Plata indemnizatie ccc in varsta de pana la 1 an MihaelaVerde MihaelaVerde Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti cu un aspect. In data de 28 mai 2014 baiatul implineste 1 an (nascut pe data de 28 mai 2013). Eu am optat pt CCC cu ... (vezi toată discuția)