avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... suma restanta la abonament telefonie
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

suma restanta la abonament telefonie

Buna ziua,
In septembrie 2010 am incheiat un abonament pentru o perioada de 6 luni cu o firma de telefonie mobila. In iulie 2011 am facut cerere de incheiere a abonamentului deoarece am pierdut telefonul si nu am dorit o alta cartela insa mi s-a comunicat ca data inchiderii definitive a abonamentului va fi pe 4 septembrie. Precizez ca abonamentul lunar era de 40 lei. Desi nu am mai folosit acel numar din iulie, mi s-a comunicat ca am de achitat c/v a 2 abonamente, mai precis 80 lei. Am achitat doar c/v sumei de 40 lei insemnand perioada de reziliere a contractului cu 30 zile inainte asa cum mi se parea normal. In anul 2012 am primit de la o firma de recuperare, o instiintare de plata a sumei restante de 40 lei de la compania de telefonie plus penalitati de la firma de recuperare in suma de 60 lei, in total 100 lei. Ulterior am fost sunat de firma de recuperare si mi s-a adus la cunostinta ca ar fi cel mai bine sa achit doar suma de 40 lei si totul va fi in ordine. Am explicat ca suma este abuziva dar ca sa nu am probleme am mers la compania de telefonie mobila si am achitat doar cei 40 lei si m-au asigurat ca nu mai am nimic la ei de plata. Dupa ce am achitat, am sunat firma de recuperare si am instiintat-o, insa mi-au spus ca trebuie sa le achit si lor penalizarile de 60 lei, altfel vor trimite dosarul in instanta. Nu stiu ce sa mai inteleg si as dori sa-mi explicati si sa ma sfatuiti ce sa fac mai departe. Daca eu am incheiat definitiv cu compania de telefonie mobila, trebuie sa achit acum si firmei de recuperare aceste penalitati?
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 22:55, 6 Aprilie 2013
Daca dvs ati achitat sumele solicitate de operatorul de telefonie,pe cale de consecinta nu mai detineti debit in urmarire
Daca nu ati primit somatie de plata din partea recuperatorului,asteptati eventual sa fiti citat in instanta,ocazie cu care urmeaza sa dovediti ca anterior actionarii in instanta dvs ati achitat debitul fata de operatorul de telefonie,astfel incat pretentiile recuperarorului nu au temei legal

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sume restante abonament telefonie mobila ContSters215676 ContSters215676 Buna seara, Pe data de 25 iulie 2010 am facut un abonament pe 6 luni cu o companie de telefonie mobila. Apoi s-a prelungit automat pana cand am cerut ... (vezi toată discuția)
Creanta cesionata de o firma de telefonie mobila catre societate recuperari creante lia19 lia19 Situatia sta in felul urmator 1.Titularul unui contract de telefonie mobila decedeaza.Factura de 73,27 lei ramane neachitata.Dupa mai bine de doi ani si ... (vezi toată discuția)
Recuperatori datorie societate telefonie mobila elena10 elena10 buna seara! in septembrie 2008 am facut un abonament la un operator de telefonie mobila ,in iunie 2009 mi l-au suspendat mai avand de achitat 150 ron ,acum ... (vezi toată discuția)