avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Sume restante abonament telefonie mobila
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Sume restante abonament telefonie mobila

Buna seara,
Pe data de 25 iulie 2010 am facut un abonament pe 6 luni cu o companie de telefonie mobila. Apoi s-a prelungit automat pana cand am cerut rezilierea contractului in 15 iulie 2011; suma abonamentului am achitat-o in aceeasi zi. Am crezut ca totul s-a rezolvat insa in ianuarie 2013 am primit un telefon de la o firma de recuperare in care mi se aducea la cunostinta ca am de achitat o suma restanta de 150 ron. Am cerut explicatii si mi-au spus ca inchiderea definitiva a abonamentului s-a facut pe 6 septembrie 2011 si nu pe 15 iulie 2011.Eu nu am mai vb in acea perioada dar mi s-a taxat perioada 16.07-06.09.2011 cu c/v a 2 abonamente lunare. Au spus ca mi-au trimis instiintari insa eu nu am primit nimic niciodata. Am mers la compania de telefonie mobila si au spus ca am de achitat suma de 150 ron. Am achitat si mi s-a dat chitanta dar acolo unde este trecut „reprezentand’ scrie „suma cuvenita si numele companiei de recuperari’’. Pe celelalte chitante scrie „servicii si numele compeniei de telefonie mobila’. Dupa cateva zile de la achitarea sumei am primit telefon de la firma de recuperare sa-mi spuna ca trebuie sa achit si penalizarile in suma de 170 ron in perioada respectiva. Am spus ca acest lucru nu mi s-a adus la cunostinta de nimeni. Azi am primit din nou telefon de la firma de recuperare in care mi s-a adus din nou la cunostinta ca trebuie sa achit urgent aceste penalitati altfel imi va trimite in instanta „contractul de servicii’’. Dar care contract pentru ca eu nu am semnat nimic cu nimeni.
Va intreb urmatoarele:
- trebuie sa achit si aceste penalitati?
- nu sunt deja prescrise?
- penalizarile depasesc deja suma achitata,asa tb?
Va rog sa ma sfatuiti ce sa fac in continuare.
Cu multumiri anticipate.
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 08:42, 23 Iulie 2013
Aveti ceva scris in care sa vi se spuna ca datorati doar 150 lei? Eu as apela la protectia consumatorilor. Modul in care procedeaza firmele de recuperari este unul abuziv. Nu cred ca va vor da in judecata pt 170 lei, mai ales ca ati platit principalul. Rezilierea trebuia sa fie facuta cand ati cerut dvs si nu la sfarsitul perioadei de abonament asa cum au procedat ei, ptr ca nu erati in prima perioada ci in perioade prelungite automat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suma restanta la abonament telefonie ContSters215676 ContSters215676 Buna ziua, In septembrie 2010 am incheiat un abonament pentru o perioada de 6 luni cu o firma de telefonie mobila. In iulie 2011 am facut cerere de incheiere ... (vezi toată discuția)
Litigiu contract abonament telefonie mobila Georged89 Georged89 Buna ziua, Am urmatoarea problema : Am incheiat un abonament de telefonie mobila cu un operator de telefonie mobila in data de 13.09.2013 pe o perioada ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract telecomunicatii Valeria-Ionela Valeria-Ionela Buna ziua, Am o si eu o problema cu furnizorul de telekomunicatii. In martie 2014 am incheiat un contract de telefonie mobila+ date pe o perioada de 2 ... (vezi toată discuția)