avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie de invaliditate de 30 lei
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie de invaliditate de 30 lei

am 25 de ani,am lucrat 4 ani si 6 luni si in urma unei probleme medicale comisia de expertiza mi-a acorat certificat de invaliditate grad III.mi-am depus dosarul la casa de pensii si tocmai am primit decizia de pensie de invaliditate de 30 lei pe luna.in conditiile in care eu nu pot munci mai mult de 4 ore cu pensia de 30 lei pot sa-mi iau doar medicamentele pe o zi.intrebarea mea: este normal ca iau 30 lei sau e posibil sa fie o greseala?sa fac contestatie? asa este legea din romania sa te condamne la moarte ca eu cu salariu de jumate de norma si cu pensia de 30 lei nu reusesc sa supravietuiesc.
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 14:46, 6 Aprilie 2013
Veti primi 350 de lei.

[ link extern ]
1. La un stagiu de cotizare asa de mic nu avea cum sa iasa o pensie mai mare.

2. Dar pensia se va completa, de la stat, pana la 350 lei, care este indemnizatia sociala minima.

3. Asadar veti primi prin suma de 350 lei lunar.

4. Din:
[ link extern ]

Indemnizaţia socială pentru pensionari se determină din oficiu de către Casele Teritoriale de Pensii, ca diferenţă dintre cuantumul indemnizaţiei sociale pentru pensionari stabilit prin lege şi nivelul cuantumului pensiei cuvenit sau aflat în plată stabilită conform Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, cumulat cu orice alte drepturi plătite în baza unor legi speciale.

Această diferenţă se suportă de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale.
multumesc de raspunsuri am citit acum legea dar totusi indemnizatia asta sociala mi-o trimite direct casa de pensii sau trebuie sa mai depun acte undeva sau se mai face vreo cerere?
Este trimisa direct de casa locala de pensii.Nu mai trebuie facuta alta formalitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stabilire pensie de boala ContSters137621 ContSters137621 Buna ziua, va rog sa-mi spuneti daca la stabilirea sumei cuvenite pentru pensie de boala este se ia in calcul si perioada de cotizare ( stagiul de ... (vezi toată discuția)
Pensie de invaliditate pentru o persoana de 20 de ani aly99 aly99 Am un copil in varsta de 20 ani cu handicap grav,grad 1,am facut un dosar la casa de pensie pentru a primi pensie de incapacitate de munca,am depus dosarul si ... (vezi toată discuția)
Pensie handicap sau indemnizatie patricia2014 patricia2014 Buna ziua am si eu nevoie de cateva informatii sigure. Am o verisoara care acum 8 ani a avut cancer ovarian urmat de 6 serii de chimio I operatii in 2 timpi ... (vezi toată discuția)