avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 438 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Stabilire pensie de boala
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Stabilire pensie de boala

Buna ziua,
va rog sa-mi spuneti daca la stabilirea sumei cuvenite pentru pensie de boala este se ia in calcul si perioada de cotizare ( stagiul de cotizare)
intreb acest lucru deoarece o cunostinta care este incadrata intr-un grad de invaliditate care pana acum a beneficiat de un ajutor social, in urma depunerii cererii si a actelor necesare pentru acordarea unei pensii de boala a primit o decizie in care valoarea pensiei este de 17 lei
Poate fi o greseala?

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 10:28, 23 Octombrie 2013
1. Nu se poate ca pensia sa fie asa de mica.

2. Cititi bine pe decizia de pensionare toate datele inregistrate acolo si daca sunt neclaritati mergeti la Casa de Pensii pentru lamuriri.
-Ce stagiu de cotizare are ?
-Chiar daca s-a stabilit o pensie de 17 lei,v-a primi indemnizatia minima pentru pensionari de 350 de lei.
stagiul de cotizare este de 4 ani si 6 luni
17 lei,pentru 4 ani si 6 luni de stagiu,corespunde unui salariu de 18% din salariu mediu brut.Adica pana in 400 de lei pe luna.Este foarte putin.
Salariul minim este in jur de 30% din cel brut.
Oricum se va primi indemnizatia minima de 350 de lei.
Ultima modificare: Miercuri, 23 Octombrie 2013
Carp Mircea, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de invaliditate pentru o persoana de 20 de ani aly99 aly99 Am un copil in varsta de 20 ani cu handicap grav,grad 1,am facut un dosar la casa de pensie pentru a primi pensie de incapacitate de munca,am depus dosarul si ... (vezi toată discuția)
Pensie de invaliditate de 30 lei ancablaga ancablaga am 25 de ani,am lucrat 4 ani si 6 luni si in urma unei probleme medicale comisia de expertiza mi-a acorat certificat de invaliditate grad III.mi-am depus ... (vezi toată discuția)
Pensie de invaliditate coca apetroaei coca apetroaei Buna ziua Sunt pensionata medical si pe decizia de pensionare la mentiuni am \"lunile 9,11-2002; 3,5,12-2004; 11-2007; 12-2008; nu s-au valorificat, nu ... (vezi toată discuția)