Buna ziua !In urma unui accident de circulatie am obtinut despagubiri de la firma de asigurare pe cale amiabila ,dar ei au virat doar o parte din suma si restul au promis ca o vor vira lunar .De doua luni nu au virat nici un ban.Cu ei am incheiat o declaratie la notariat prin care declar ca dupa ce voi primi suma de la ei o voi folosi pentru educatia copiilor,in declaratie nu s-a specificat data cand imi vor vira banii ne-am inteles verbal ,insa ei nu se tin de cuvant. Ce pot face ?(Pot sa ii actionez in instanta ,pot sa sun la CSA sa ii reclam?)
nu inteleg de ce ati facut o declaratie notariala in care dvs. va obligati sa utilizati banii intr-un anumit scop (trebuie sa prezentati chitante asiguratorului?) iar asiguratorul nu se obliga sa vireze banii intr-un anumit termen.
ar fi culmea sa fiti data in judecata de catre asigurator ca nu folositi banii in scopul declarat!
:hm:
Sa fie vorba despre daune morale sub forma de indemnizatii lunare pentru copii?Toate aceste specificatii trebuiau inscrise in documentul de mediere(atat perioada/frecventa cat si marimea sumelor)Luati legatura cu mediatorul care probabil nu si-a cunoscut prea bine atributiile si procedura.(comisionul cred ca l-a incasat integral..Nu?)
Nu era vorba de nici un acord de mediere, era vorba de incheierea unui act notarial, cititi cu atentie mai sus. Prin acest comentariu poate aruncati o umbra asupra medierii si mediatorilor ceea ce nu este corect.
Nu stiu despre ce suma poate fi vorba pe cale amiabila , dar presupun ca nu de ordinul sutelor de mii de lei . Cand vorbesti de sute de mii de lei poate ca intelegi si motivul compromisului sa primesti banii in rate lunare. DAR cate rate ati stabilit ? Macar prima transa a fost mai mare de 50 % din suma negociata ?
Declaratia notariala nu inteleg !!! Sau poate prin asta vor sa se justifice anumite sume in dosar . Daca e asa cred ca Dvs trebuie sa adunati acte lunar care sa ateste ca ati cheltuit banii in scopul prevazut in declaratie notariala si dupa ce depuneti actele , abia atunci solicitati restituirea sumei . Daca pana acum nu ati adunat acte si nu ati depus nimic la ei , poate de aceea nu v-au mai onorat din ratele promise .