avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... schimb de terenuri
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

schimb de terenuri

doresc sa fac un schimb de teren cu aceeasi suprafata si in aceeasi localitate avand aceeasi valoare:La cine ma pot adresa ,de ce documente am nevoie,pretul care trebe sa-l platesc avand in vedere ca suprafata este de 2400m.p.Mai mentionez ca persoana cu care doresc sa fac schimbul nu este in tara,dar este de acord cu schimbul dandu-mi documentul de proprietate in acest sens.
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 18:25, 6 Aprilie 2013
Contractul de schimb se face in forma autentica la notar. Coschimbasul care nu este in Tara trebuie sa imputerniceasca pe cineva chiar si pe dvs sa semneze actul de schimb la notar. Daca terenurile sunt egale ca valoare schimbul se face fara sulta, adica nu va rezulta o diferenta in plus care urma sa se achite de unul din coschimbasi , in cazul in care terenurile nu erau de aceeasi valoare.
Pentru ambele terenuri va trebuie cadastru si intabulare, actele de proprietate, certificate fiscale, daca are categoria de folosinta arabil, adeverinta cu nu sunt arendate sau ca sunt caz in care se va stipula ca mentineti arenda cel Putin pana la strangerea recoltei. Actele de identitate ale proprietarilor, procura celui care nu poate fi prezent la semnarea actului. Procura ce trebuie data la Consulatul Romaniei in Tara respectiva pentru a fi inregistrata in Registrul de Evidenta al Procurilor care se tine la nivel national si unde nu au acces la inscrieri Decat notarii si consulii. Notarul care va face actul va verifica procura daca nu a fost revocata. Daca o face in Tara respectiva la un notar de acolo , acela nu poate sa o inscrie si deci procura nu poate fi verificata.
Si cam atat!

Succes!
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Aprilie 2013
ContSters250994, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie emanuellen emanuellen Doresc sa donez un apartament copiilor mei,dar fiul meu traieste in Chicago,nu e posibil sa vina in Ro,pentru semnarea actelor,poate sa imputerniceasca pe ... (vezi toată discuția)
Contract de schimb imobiliar cu sulta obtinuta prin credit cu ipoteca amaria72 amaria72 Buna seara! Doresc sa fac un schimb de locuinta cu diferenta.Adica,eu sa primesc diferenta de bani .Pana aici totul ok,dar azi m-a sunat celalalt coschimbas ... (vezi toată discuția)
Ce documente sunt necesare pentru un schimb de terenuri bibliopod bibliopod As vrea sa fac un schimb de terenuri, mai precis sa schimb un teren arabil extravilan aflat in arenda cu un teren care este compus dintr-o parte de intravilan ... (vezi toată discuția)