Buna ziua!
Doresc sa va adresez o intrebare legata de plata impozitului pe un teren .Tatal meu a lasat mostenire o suprafata de teren celor 5 fii ai sai.Pe un singur titlu de proprietate, ridicat de mine de la primarie in anul 1994,sunt mentionate numele celor cinci mostenitori.Intrebarea mea este cine se face responsabil de plata impozitului pe suprafata de teren ,avant in vedere ca exista doar un act de proprietate si acesta se afla la mine?Va multumesc anticipat!
buni de plata sunt toti 5 mostenitorii ,
sau daca doar dvs munciti tot terenul cred ca sunteti bun de plata si la impozit ,
daca nu incercati sa impatiti suma in mod egal si achitati fiecare partea lui asa ca mostenitori .
bafta la intelegere
Fiecare dintre cei 5 lucraza suprafata care i se cuvine,in shimb refuza sa contribuie la plata impozitului pe motiv ca doar eu detin documentul.Cum as putea proceda?Multumesc.
Procedati la dezmembrare si partaj al terenului ,atunci fiecare va fi obligat sa plateasca pentru lotul sau care II va reveni in exclusivitate in proprietate, se vor deschide 5 roluri fiscale si 5 Carti funciare.
Daca se inteleg....nu vad de ce ar apela la mediator daca partajul si dezmembrarea se face pe cale amiabila si nu instanta.... ;)
Sa revenim zic .... Daca va intelegeti se face partajul amiabil la notar prin atribuire de loturi care este mult mai ieftin Decat instanta plus / minus mediator .....
Pentru aceasta aveti nevoie de proprunerea de dezmembrare cadastrist, certificat de urbanism, certificat fiscal, actul e proprietate, cartile de identitate. Dezmembrarea si partajul se fac in aceeasi zi si se trimite de catre notarul public la intabulare pe noile 5 loturi formate.
Dezmembrare teren
amphora
Dupa 1990, mama si fratele ei au primit prin retrocedare terenul agricol predat de bunicul meu statului, iar titlul de proprietate s-a emis cu bunicul autor, ... (vezi toată discuția)