avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 160 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Punct lucru - intermeriar in asigurari persoana fizica
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Punct lucru - intermeriar in asigurari persoana fizica

Un asistent in brokeraj cu contract de mandat cu un broker si Cod Raf unde isi poate exercita activitatea?
Este posibil incheierea unui Conventii de Ocupare spatiu intr-un centru Comercial pe baza buletinului(unde sa stipuleze ca lucreaza cu brokerul X si face asigurarii RCA, CASCO etc in baza contractului de mandat) sau trebuie declarat la CSA ca punct de lucru al Brokerului? Care este metodologia pentru a declara un punct de lucru la CSA?
Persoana in cauza nu trebuie sa aiba PFA si sa fie inregistrata la Registrul Comertului?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: dacicus1 , utilizator 10:41, 8 Aprilie 2013
Ca asistent in brokeraj va puteti exercita activitatea la sediul brokerului, iar daca optati pentru a colabora cu acesta sub forma de PFA, va puteti desfasura activitatea si la domiciliu. Trebuie sa aveti forma de organizare PFA, II sau SC pentru a putea inchiria un spatiu intr-un centru comercial ( va spun din experienta ca pretul chiriei este foarte mare si nu se merita). Metodologia declararii unui punct de lucru o gasiti pe site-ul CSA, si aceasta aprobare o poate obtine doar brokerul, indiferent daca dvs. sunteti organizat ca PFA, II, sau SC.
Ceea ce ai scris mai sus stiam.
Eu am o firma intr-un Complex Comercial si am facut un act aditional inpreuna cu administratia Complexului la contractul de inchiriere prin care din cei 60mp inchiriati pe firma mea am cedat 2mp unui broker si desfasor si activitatii de asigurare doar eu pe baza contractului de mandat cu brokerul ca persoana fizica (locatia este declarata la CSA de catre broker ca punct de lucru).
Ideea era ca o alta persoana a inchiriat in acel complex pe baza buletinului 4mp si desfasoara activitatii de asigurare. Din verificarile facute de mine este inregistrata cu contractul de mandat la finante dar nu am gasit-o sub nici o forma la Registrul Comertului si nici la CSA nu figureaza acel broker cu punct de lucru acolo.
Ce pot face ? M-am sesizat la CSA dar inca nici un raspuns ca din cate am inteles brokerul este o cunostinta apropiata cu Presedinta CSA din zona -x-.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Punct lucru - intermediar in asigurari persoana fizica dacicus1 dacicus1 #-o#-o#-o Un asistent in brokeraj cu contract de mandat cu un broker si Cod Raf unde isi poate exercita activitatea? Este posibil incheierea unui Conventii ... (vezi toată discuția)
Asistent broker in asigurari sebirelli sebirelli Buna ziua. Vreau sa devin asistent broker in asigurari. Am ceva experienta ca agent. Va rog sa-mi recomandati cu ce societate broker sa colaborez si cu care nu ... (vezi toată discuția)
Agent asigurari animis animis Buna ziua, Exista vreo posibilitate sa imi fac un srl ca agent de asigurari si sa lucrez cu un broker. Eu doresc sa fiu broker ci doar sa imi fac un srl sau ... (vezi toată discuția)