avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1059 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... neplata pensie alimentara,schimbare program de vizita
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

neplata pensie alimentara,schimbare program de vizita

Buna ziua,
am in intretinere un copil in varsa de 7 ani.Prin sentinta judecatoreasaca definitiva si irevocabila, instanta a hotarat pensie alimentara lunara in cuantum de 800 ron.Au trecut aproape 3 ani de la aceasta sentinta si nu a fost achitata in nicio luna suma cuvenita copilului.Ca acesta sa nu piarda acest drept, am investit sentinta cu titlu executoriu si in prezent este in procedura de executare silita,intervenea presciptia.Am fost data in judecata dupa inceperea procedurii de executare silita pt diminuarea cunatumului pensiei alimentare si pt modificarea programului de vizita.Tin sa precizez ca a vazut copilul de cateva ori pe an,o ora sau doua maxim.Intre timp este in proces de divort cu a doua sotie,cu care are deasemenea,un copil minor.Procesul de divort si incredintare minor nu este inca finalizat.Este deja condamnat penal pentru violare de domiciliu si violenta.A primit sentinta definitiva cu suspendare conditionata.Ce se poate face in acest caz ?
Va multumesc
Il executati silit pe pensia de intretinere.
Daca realizeaza venituri mai mici in prezent pensia se va reduce.
In privinta pensiei de intretinere restante aveti varianta executarii silite si /sau varianta plangerii penale pentru savarsirea infractiunii prev de art 305 al.1 lit c) c.pen.
In privinta actiunii promovate:
- pensia de intretinere poate fi redusa avand in vedere venitul realizat dar si faptul ca mai are un minor in intretinere, cuantumul maximal fiind de 16.5 % din venitul net realizat.
- in privinta modificarii programului de vizita, reclamantul va trebui sa probeze ca s-au schimbat imprejurarile avute in vedere de instanta la stabilirea programul initial, prin urmare in functie de motivele actiunii si modalitatea programului de vizita solicitat, urmeaza sa va formulati apararea.
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Aprilie 2013
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
syncmaster a scris:

Ce se poate face in acest caz ?
Va multumesc

Ce se poate face ca sa ajungeti unde? Care e scopul? Doriti ca tatal sa vada copilul cand vrea, nu doriti, sunteti de acord cu pensia diminuata, nu sunteti... ce doriti?
Violenta aia e efectuata impotriva cui, in ce circumstante, in prezenta cui?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire cuantum pensie alimentara FlorianVarain FlorianVarain Buna ziua, Am o hotarare judecatoreasca din anul 2013, in urma divortului cu fosta sotie, care incuviinteaza un acord de mediere. Pensia de intretinere ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ContSters111374 ContSters111374 As avea si eu nevoie de putina indrumare. Sotul meu , este divortat, are un copil din casatoria anterioara,(minor).si acum avem si noi un copil,,tot minor. ... (vezi toată discuția)
Diminuare cuantum pensie alimentara Tatanicu Tatanicu In urma unei relatii scurte, ea... a ramas gravida, a nascut si... in momentul de fata am fost obligat de instanta la plata unei pensii alimentare de 175 lei ... (vezi toată discuția)