avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Avocatii inlocuiti de calculatoare.Este posibil asa ...
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Avocatii inlocuiti de calculatoare.Este posibil asa ceva?

Avocatii inlocuiti de calculatoare...
Este posibil asa ceva?
Teoretic se poate insa practic...niciodata...dupa parerea mea...
Vedeti ce scrie la acest link:

[ link extern ]

Dupa parerea mea nu este posibil in mod concret asa ceva.
Oamenii ( justitiabilii ) se pot folosi de internet dar procesarea informatiilor in mod inteligent nu o pot face prin intermediul calculatorului indiferent de ce fel de program s-ar inventa in viitor.Si daca ar avea 20 de variante posibile oamenii ( justitiabilii ) nu ar avea probabil putiinta de a discerne care varianta este cea mai buna.
Dreptul are o semenea varietate incat mintea umana intotdeauna va depasi calculatorul deorece mintea umana nu se bazeaza numai pe trecut, ci si pe viitor...
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 23:07, 15 Aprilie 2013
Calculatorul poate interpreta legea insa dreptul nu constituie o aplicare a legii in mod brut si ilogic...
Calculatorul poate aplica legea ( ca judecator ) insa nuantele sensibile, emotiile si trairile nu va putea sa le interpreteze niciodata.

Avocatii cam sunt inlocuiti de justitiabil in ziua de astazi si se plang ca pierd procesele.
Primesc informatii neprocesate pe caz si nu se poate altfel.
Omul adapteaza situatia in concret ceea ce calculatorul nu poate face.
Deocamdata nu s-a lamurit problema daca inteligenta artificiala va rivaliza vreodata cu omul: unii zic ca mai trebuie asteptat, altii zic ca din motive principiale nu va fi niciodata asa.

Sisteme expert exista si rezolva probleme algoritmizabile. Se poate incropi un aviz juridic pentru probleme care nu sunt complicate si se pot chiar cauta precedente dupa cuvinte cheie sau categorii. Dar nu cred ca omul se va duce cu un listing de imprimanta si-l va citi judecatorului in loc de aparare legala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clauza cu privire la drepturile de proprietate intelectuala Octagonic Octagonic Stimati domni, doamne, Vin spre voi, deoarece am intampinat o mica problema pe care momentan nu stiu cum sa o rezolv. In procesul de formulare a unei ... (vezi toată discuția)
Aproape a trecut 2009.e mai buna viata noastra...de avocat? Ileana Schwarz Ileana Schwarz Am simtit nevoia sa va transmit un mesaj. Voua, celor ca mine.Celor care ne inghesuim prin salile de judecata si ne intrebam aproape zilnic cel fel de ... (vezi toată discuția)
Coruptia si curtile cu jurati. ar fi o solutie pentru eradicarea coruptiei in romania? CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Coruptia si curtiile cu jurati. Ar fi o solutie pentru eradicarea coruptiei in Romania? Aceasta este intrebarea... Ce parare aveti? (vezi toată discuția)