avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1113 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... testament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

testament

mama mea inainte sa se stinga si a facut testamentul dar nu am gasit in casa nimic in acest sens(nici un document).unde pot merge sa vad acest document?ce pot face?stima
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 11:59, 7 Aprilie 2013
Intrebati prietenii si rudele daca mama dumneavostra a fost la un avocat sau un notar-
testamentul s-ar putea afla acolo.
a fost la notar,dar nu stiu la care din ei.
Luati prin eliminare toti notarii posibili la care s-ar fi putut duce mama dumneavostra,

veti gasi notarul la care a fost,acolo se afla si testamentul.
Mergeti la notarul ultimului domiciliu si solicitati dezbaterea succesiunii. Veti afla daca exista vreun testament si unde a fost intocmit.
Puteti merge la un notar de pe raza judecatoriei unde defuncta a avut ultimul domiciliu cu certificatul de deces buletinul dvs si certificatul dvs de nastere si fie cereti sa vi se elibereze o incheiere cu interogarea Registrelor de optiuni succesorale si liberalitati, fie cereti dezbaterea succesiunii in cadrul careia se va proceda la interogarea Registrelor mention ate mai sus, in plus daca mama dvs a facut testament autentic inainte de a se infiinta registrul de liberalitati in forma informatica, existenta acestuia se va verifica la Camera Notarilor Publici de asemenea.
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune si testament Socol Socol Tatal meu refuza deschiderea succesiunii intre mine si el dupa moartea mamei. In plus. intentioneaza sa faca un testament notarial unei terte ... (vezi toată discuția)
Mostenire kadewe kadewe Buna ziua! Aveti amabilitatea sa ma lamuriti in urmatoarea problema: Dupa moartea parintilor 2 frati mostenitori au facut actele si au obtinut certificatele ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune pusa2mimi pusa2mimi Buna ziua. Rog un notar sa ma lamureasca daca pot dezbate succesiunea prin notariat in cazul cand nu cunosc adresele si numele dupa casatorie a surorilor si ... (vezi toată discuția)