avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1723 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dezbatere succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dezbatere succesiune

Buna ziua. Rog un notar sa ma lamureasca daca pot dezbate succesiunea prin notariat in cazul cand nu cunosc adresele si numele dupa casatorie a surorilor si daca nu ,este obligatorie o incheiere la notariat ca sa pot dezbate succesiunea in instanta ?#-o
Cel mai recent răspuns: pusa2mimi , utilizator 20:19, 5 August 2013
1. surorile cui? ale defunctului? inteleg ca defunctul nu are descendenti?
daca asta este situatia, in ce calitate doriti dvs. deschiderea succesiunii? va intreb pt. a intelege clar situatia.
2. in principiu da, pt. dezbaterea succesiunii in fata notarului toti succesorii trebuie sa fie prezenti sau reprezentati (prin procura speciala) . pt. a se indeplini procedura citarii (fie de catre notar, fie de catre instanta) dvs. trebuie sa furnizati adresele succesorilor.
3. in cazul in care doriti sa va adresati direct instantei veti avea nevoie de o dovada pe care notarul o elibereaza cu privire la verificarea registrelor nationale de succesiuni.
Multumesc pentru raspuns.Are descendenti eu si surorile mele dupa tata.Verificare in registrul de succesiuni a facut notarul la care am dat si declaratia de accceptare a succesiunii si raspunsul este ca nu s-a facut succesiune(am chitanta),din ceea ce am citit in forum am inteles ca trebuie o incheiere de la notar
Incheierea de la notar este prelabila si obligatorie pt instanta.
Va rog sa ma lamuriti ce anume am nevoie pentru incheierea prealabila si obligatorie.Multumesc anticipat.
Mergeti cu certificatul de deces , actul dvs de identitate si certificatul dvs de nastere. Notarul va face interogari la Registre sa vada daca succesiunea se afla oe rolul vreunui birou notarial, ca interoga Registrul de optiuni succesorale, de liberalitati, pentru testamente. Incheierea nu se da pe loc ci in cateva zile, maxim doua.

Alte discuții în legătură

Succesiune ANAMARIA11 ANAMARIA11 IN CAZUL IN CARE AMBII PARINTI AU DECEDAT CUM ESTE MAI BINE SA FACEM SUCCESIUNEA la judecatorie sau la notar, care este temenul limita pentru asta si ce ... (vezi toată discuția)
Succesiune cu 5 mostenitori ContSters280283 ContSters280283 buna ziua, as dori sa stiu care este procedura in cazul in care unul dintre mostenitori nu vrea sa se faca succesiune si nici nu doreste sa paraseasca casa ... (vezi toată discuția)
Succesiune gabiloi gabiloi sotul meu nu a facut succesiunea an urma decesului tatalui de acu 5 ani Are doi frati vitregi cu alta femeie cu care nu a fost legitim sant pe numele lui ... (vezi toată discuția)