avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... suprapunere de contracte
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

suprapunere de contracte

Buna ziua,
vreau s-ajut un unchi si ma adresez dumneavoastra,
am o intrebare despre o suprapunere de 2 contracte (inchiriat-comodat)...
Este vorba despre un teren,
in cazul in care exista un contract de inchiriat perioada ianuarie2008-decembrie2009,cu drept de prelungire anual, (nu era inscris la finante)
si chiriasul a reusit sa insele detinatorul terenului(familiari fiind,neavand ochelarii ) si spunand c-ai trebuie prelungirea contractului cu MEDIUL l-a facut sa semneze un contract comodat ..ATENTIE.. in 20 MARTIE 2010 dupa care pe 26martie la inregistrat la registrul comertului.
dar contractul comodat fiind ianuarie2009-decembrie2014 (deci ca sa anuleze anul 2009 de contract inchiriat)
Se poate demonstra ca la data de 1 ianuarie 2009 cand se pretinde ca sa semnat contractul comodat (1 ianuarie2009-31 decembrie2014)nici nu era in tara,daca ajuta la ceva.
Deci in anul 2009 se suprapune contractul de inchiriere cu contractul comodat semnat in 2010.
nedumerirea mea este :
care contract are valabilitate si daca contractul comodat semnat in 2010 poate fi considerat valabil NUMAI de la data inregistrii in registrul comertului (26martie2010)
Ce actiuni il sfatuiti sa urmeze si ce sa faca,in caz ca se poate face ceva !!!
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: danirodriguez , utilizator 01:09, 11 Aprilie 2013
Comodatul fiind un contract de folosinţă cu titlu gratuit, tocmai acest aspect îl diferenţiază net de contractul de închiriere unde folosinţă bunului pe care o asigura proprietarul chiriaşului se realizează în schimbul unei sume de bani, chirie. Fiind convins că a semnat un act adiţional la contractul de închiriere, însă a semnat un contract de comodat, contractul este nul absolut neexistând consimţământul la încheierea unui astfel de act juridic, mai precis vorbim de eroarea obstacol în care s a aflat proprietarul care nu a ştiut că semnează un contract de comodat. Problema apare însă în legătură cu contractiul de închiriere care nu a fost înregistrat la fisc şi nu s au plătit impozitele aferente statului, fapte constituie evaziune fiscala, deci proprietarul, unchiul dvs nu este pe o poziţie tocmai avantajoasa în situaţia prezentata de dvs
sa spunem ca suporta consecintele si plateste catre fisc datoriile,credeti ca are castig de cauza mai departe?..adica ins ensul ca a fost inselat si a semant la alta data de cat scrie in contractul decomodat?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de comodat pentru sediu social ASKIM3GET ASKIM3GET Buna ziua As avea si eu o intrebare Vreau sa infiintez un SRL care isi va desfasura activitatea la sediul social (respectiv locuinta in care stau). ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere spatiu intre doua societati gabitza1980 gabitza1980 acest contract de inchiriere spatiu intre doua societati se face la un notar sau pur si simplu administratorul sau oricine altcineva din firma il poate intocmi? (vezi toată discuția)
Inregistrare punct de lucru - contract de locatie de gestiune ade_ice_ice ade_ice_ice Buna seara, Imi baza unui contract de locatie de gestiune, imi pot inregistra punct de lucru al unei firme si fiscaliza casa de marcat pe locatia ... (vezi toată discuția)