avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1121 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Hartie de v/c prin forta fara notar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Hartie de v/c prin forta fara notar

Tata a fost fortat sub presiune sa faca cedarea demisolului (printr-o hartie semnata precum ca el cedeaza demisolul , semnata pe fereastra cu scandal monstru in prezenta a 2 martori, pretul constand in 8000 de euro care ar fi fost investiti in acel demisol)
A facut plangere la politie, care timp de un an i-a cautat pe acei martori, si care au dat declaratii ca da acea hartie a fost semnata pe fereastra cu mare scandal si ei(martorii) nu prea au inteles ce se intampla.
Situatia dureaza de vreo 3 ani dar parchetul nu a dat nici un raspuns, si acum ne trezim ca cei care au hartia semnata de tata il da in judecata pentru act de v/c.
Precizez ca nu a fost semnata in fata norarului, si intrebarea mea finala este daca se poate anula aceasta hartie, si in ce mod.
Cu multumiri.
Cel mai recent răspuns: ContSters255159 , utilizator 18:50, 12 Aprilie 2013
A intervenit prescriptia pt. un act mai vechi de 3 ani.
Adica daca timp de peste 3 ani nu s-au facut actele, acea hartie devine nula ?
Dacă persoana căreia tatăl i-a cedat demisolul a fost lăsată să stăpînească faptic acel spaţiu, atunci poate cere, chiar dacă au trecut trei ani, o hotărîre judecătorească în cadrul unei acţiuni în prestaţie tabulară.

Ceea ce s-ar putea să se fi prescris este dreptul tatălui dumneavoastră de a cere anularea actului pe motiv de violenţă (deşi, cu doi martori de faţă, e greu de crezut că ar avea vreo şansă).

Care este obiectul plîngerii la poliţie?
Faptic, a facut la vremea respective sesizare ca sub violenta verbal si amenintari,( ca pe moment de sperietura nu mai era lucid, in sensul ca acea hartie a fost semnata pe fereastra si nici nu i-a mai trecut prin cap sa cheme politia), iar martorii respectivi au fost gasiti de politie dupa un an si jumatate si declaratiile lor (ale martorilor) sunt favorabile lui tata.
Ceea ce nu inteleg e ca nici acum nu am primit rezultatul de la parchet,
Si nu stim ce sa facem in situatia asta.
Cu multumiri
Credeti ca fata de cele enumerate mai sus exista vreo sansa de anulare ?
Si daca da, care este calea cea mai buna ?
Cu multumiri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vânzare apartament deținut 50%/50% împreuna cu tatăl meu, care cu ani în urmă a făcut un testament în favoarea unei rude. Îl putem vinde fără riscuri ulterioare? DonaB DonaB Buna ziua, Detin impreuna cu tatal meu (in varsta de 87 ani) un apartament in Buc. (50%-50%). Dreptul de proprietate l-am dobandit in urma succesiunii dupa ... (vezi toată discuția)
Partaj cu bunuri Kawasaki2012 Kawasaki2012 Buna ziua ,am o problema in familie ,mai exact cu tatăl meu. Acesta e mare consumator de alcool și tratamente de violență asupra mamei. Acum un an fiind ... (vezi toată discuția)
Impartire bunuri prin frauda si falsuri? Parsu Parsu Revin cu o intrebare care deja ma simt la os cu o neputinta, dar sa explic un pic povestea: Familia generala: Mama, Tata, Sora si Fratele (eu). Parintii mei ... (vezi toată discuția)