avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 474 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... permis retinut pt. depasire pe linie continua
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

permis retinut pt. depasire pe linie continua

pe data de 24.02.09 mi-a fost retinut permisul, de catre agentii de politie IJP Alba,ptr. depasire pe linie continua,acestia mergind in spatele meu m-au observat cind am depasit un TIR si m-au usmarit si m-au tras pe dreapta invocind ca am executat manevra de depasire incorect si retinindu-mi permisul si amenda 120 RON si 4 puncte penalizare.Am semnat PV la insistentele agentului cu toate ca nu eram vinovat dar numai asa obtineam dovada cu care mai puteam circula pina la firma, unde trbuia sa ajung.Eu am executat regulamentar depasirea dar nu am stiut ca am draptul sa nu semnez PV. Ce sanse am ca sa-mi recuperez permisul? Si pe ce perioada l-au retinut? deoarece nu mi-au comunicat aceasta si nici nu scrie nicaieri,mentionez ca agenti mu au martor si nici nu m-au filmat dar nici eu nu am martor.
Cel mai recent răspuns: kalasnikov , utilizator 19:09, 25 Februarie 2009
Contestati procesul verbal , in termen de 15 zile de comunicare, cu o plangere adresata judecatoriei in a carei raza teritoriala a fost savarsita respectiva contraventie !
Succes.
Veti primi la domiciliu instiintarea cu perioada de suspendare. Este dreptul dvs. sa nu semnati p.v. sau sa il semnati cu obiectiuni.Ati scris ceva la obiectiuni sau ati recunoscut contraventia !
Daca l-ai semnat fara obiectii e ca si cum ai fi recunoscut fapta.Cuvantul tau impotriva lor.Daca sustineai ca o sa treci acolo ceva obiectii,era posibil sa iti dea drumul.Permisul e retinut pe 60 zile.Restul stii...examen,si se reduce perioada la 30 de zile daca nu ai mai beneficiat de asa ceva in ultimii 3 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis retinut pentru neacordare prioritate Anton25 Anton25 astazi 10-11-2011 mi sa retinut permisul de conducere,pe motiv de neacordare prioritate la pietonii.Sa intamplat astfel: eram pe a doua banda iar pe prima ... (vezi toată discuția)
Retinere abuziva permis pentru depasire pe linie "continua" PetreMBota PetreMBota Buna ziua, Mi-a fost retinut permisul de conducere pentru o presupusa manevra de depasire pe linie continua, fapta pe care nu o recunosc, manevra de depasire ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat - depasire regulamentara zolano zolano Buna, DE60, in afara localitatii, singur in masina, zona cu depasire interzisa din cauza curbelor, o masina circula tras spre marginea drumului cu 40 la ... (vezi toată discuția)