avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Retinere abuziva permis pentru depasire pe linie ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Retinere abuziva permis pentru depasire pe linie "continua"

Buna ziua,
Mi-a fost retinut permisul de conducere pentru o presupusa manevra de depasire pe linie continua, fapta pe care nu o recunosc, manevra de depasire fiind facuta regulamentar pe marcaj discontinuu, inainte de inceperea marcajului continuu despre care agentul constatator sustine ca l-as fi incalcat (km 533 + 200m trecut in pv unde e linie continua, fata de km533 + 400m aproximativ unde e linie discontinua si unde am efectuat manevra). Masina de politie era in spatele meu in coloana si sustine ca a vazut manevra efecutata de mine, dar m-a oprit doar pe mine nu si masina depasita, in pv nu e mentionat nici numarul de inmatriculare al masinii depasite, nici nu e trecut vreun martor asistent, doar faptul ca am efectuat manevra pe marcaj continuu in fata autospecialei de politie. Agentul a fost foarte indiferent la spusele mele, m-a contrazis, practic a modificat "din pix" locul efectuarii manevrei ca sa fie neregulamentara. In febra momentului, fiind o persoana emotiva si fara experienta in astfel de situatii, am semnat procesul verbal fara mentiuni scrise in pv, au ramas doar verbale. Eram cu sotia in masina, dar din cate stiu, ea nu poate fi martor in acest eveniment. In momentul in care ne-a oprit, noi eram extrem de uimiti ca eu sunt cel oprit de catre politie si nu intelegeam care poate sa fie motivul. O singura explicatie am gasit ulterior pentru ceea ce s-a intamplat si anume ca am fost confundati de catre agentul de politie cu o alta masina asemanatoare care circula in fata noastra in aceiasi coloana la distanta de 4-5 masini si care intadevar a efectuat manevra neregulamentara (s-a intamplat pe timp de noapte in afara localitatii, vizibilitatea era redusa mai ales la distanta, coloana fiind alcatuita mai ales din camioane).
Intrebarea este daca in situatia data am vreo sansa reala de a obtine anularea pv-ului in instanta daca o sa fac plangere.
Ultima modificare: Luni, 28 Noiembrie 2022
PetreMBota, utilizator
Cel mai recent răspuns: Avocat Iofcea Maria-Cristina , Avocat 19:18, 28 Noiembrie 2022
Buna ziua!

Puteti formula contestatie. Daca reusiti sa probati ceea ce sustineti aveti sanse de castig. O puteti propune si pe sotia dvs martor, instanta poate admite aceasta proba daca o considera necesara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conform cod rutier 2018 este corecta inceperea efectuarii depasirii in zona cu linie discontinua dar cu reintrarea pe sensul de mers calcand linia continua Dan STANESCU-BELLU Dan STANESCU-BELLU Buna seara, Mi s-a retinut astazi permisul pentru 30 zile deoarece am efectuat o depasire a unei coloane de 4 autoturisme, depasire inceputa in zona in ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis lupugeorge lupugeorge Buna ziua Va rog sa imi raspundeti la intrebarea:Daca am efectuat manevra de depasire pe linie discontinua si am reintrat pe partea dreapta pe linie ... (vezi toată discuția)
Depasire linie discontinua terminata linie continua mariusvl mariusvl Buna ziua, In data de 30.11.2015 mi-a fost suspendat si retinut permisul pentru 30 de zile pe motiv ca am deposit marcajul continuu. Speta este ... (vezi toată discuția)