avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 862 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Depasire linie discontinua terminata linie continua
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Depasire linie discontinua terminata linie continua

Buna ziua,

In data de 30.11.2015 mi-a fost suspendat si retinut permisul pentru 30 de zile pe motiv ca am deposit marcajul continuu.
Speta este urmatoarea:
In afara localitati am efectuat o manevra de depasire a unui camion, pe marcaj discontinuu, insa in timpul manevrei, dupa depasirea camionului, nu mi s-a permis incadrarea inapoi pe banda deoarece in fata camionului depasit se afla un alt camion ( circulau foarte apoape unul de celalalt), situatie in care am fost nevoit sa continui depasirea pentru a ma putea incadra pe banda mea de mers. Continuarea depasiri a insemnat incalcarea marcajului continuu, fapt imediat sesizat de doi agenti vigilenti ai politiei rutiere. Acestia au oprit ca martor pe cel de al doilea sofer de tir, care s-a conformat si a semnat ca eu am depasit neregulamentar.
Intrebarea mea este daca merita sa contest acest proces verbal. Personal consider ca am tot dreptul deoarece manevra efectuata a fost facuta din rationamente de siguranta. Mentionez ca pe procesul verbal am spus ca nu sunt de accord cu sanctiunea si ca eu am depasit regulamentar, iar ulterior nu mi s-a permis incadrarea fapt ce m-a obligat sa continui depasirea pana cand am revenit pe banda mea, in siguranta.

Va multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: mariusvl , utilizator 12:51, 3 Noiembrie 2015
Sansele sunt infime ,puteti contesta in ideia amanarii sanctiunii contraventionale pana la finalizarea procesului,cu ceva sansa amanati un an sau poate mai bine.
Va multumesc pentru raspunsul promt.
La asta ma gandesc si eu, ca nu am sanse prea mari de reusita, totusi este o situatie pe care as vrea sa primesc un raspuns din partea instantei. Sunt curios cum ar fi trebut sa reactionez in acel moment? Sa fortez incadrarea intre cele doua camioane cu riscul de a le acrosa?
Va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retinere abuziva permis pentru depasire pe linie "continua" PetreMBota PetreMBota Buna ziua, Mi-a fost retinut permisul de conducere pentru o presupusa manevra de depasire pe linie continua, fapta pe care nu o recunosc, manevra de depasire ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis lupugeorge lupugeorge Buna ziua Va rog sa imi raspundeti la intrebarea:Daca am efectuat manevra de depasire pe linie discontinua si am reintrat pe partea dreapta pe linie ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat pe 120 de zile. perioada fiind calculata incorect Danblk Danblk Va salut cu stima si respect! La data de 17/06/2023 mi-a fost suspendat permisul pe o perioada de 120 de zile pe temeiul a doua fapte comise. Una dintre ... (vezi toată discuția)