avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 775 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Condamnata definitiv - prescriptie
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Condamnata definitiv - prescriptie

sunt condamnata 3ani cu executare,definitiv s-a dat sentinta pe 4.04.2013,eu nu sunt in tara,dc reusesc sa stau toata perioada plecata din tara,adica 3ani si in plus cat trebuie sa stau peste pedeapsa ca sa-mi fie anulata?
as vrea sa discutam mai mult pe tema aceasta sunt mama a 2copii minori si sunt intr-o situatie disperata,va multumesc:offtopic:
Cel mai recent răspuns: eveline22 , utilizator 13:55, 8 Aprilie 2013
Eveline, pentru inceput: Art. 126 Cod Penal, pct b) 5 ani, plus durata pedepsei ce urmează a fi executată, dar nu mai mult de 15 ani. Asadar, termenul de prescriptie al executarii pedepsei este de 8 ani. Situatia este disperata, dar probabil a venit pe fondul unei lipse de interes in apararea cauzei sau pe fondul savarsirii unei infractiuni. In penal avem mai multe grade de jurisdictie....
Daca mai exista posibilitatea de a se exercita apel sau recurs ar fi bine sa exercitati si nu sa va ganditi cum sa va sustrageti de la executarea pedepsei.
In general daca persoana este judecata in lipsa ajunge la inchisoare.
Pentru ce fapta s-a dat condamnarea?
s-a dat pt furt calificat,dar acum nu mai este nimic de facut am avut si avocat la PLOIESTI,dar nu a dat niciun interes,acum nu stiu dc mai am dreptul sa cer la INALTA CURTE DE CASATIE SI JUSTIE,SAU LA CEDOputeti sa ma ajutati sa va intresati dc se poate dc vreti va dau si nr dosarului
dc sunt condamnata 3 ani tot 5ani plus durata pedepsei dureaza prescriptia pedepsei??
vi s-a raspuns in primul post. 8 ani de zile trebuie sa treaca pentru a se prescrie executarea pedepsei.daca nu vreti sa o executati sau sa atacati hotararea instanteti de fond atunci va sugerez sa plecati cat mai repede in Iordania,thailanda,sau alte tari ca nu au tratate de extradare cu Romania

Alte discuții în legătură

Fuga inaintea inchisorii picika picika ce se intampla daca primesc inchisoare cu executare iar eu \"dispar\" ,fug inaintea inchisorii? (vezi toată discuția)
Condamnare pe viata in afara tarii alinaganea32 alinaganea32 buna ziua as dori sa stiu la o condamnare pe viata in afara se poate face rejudecare? care sunt incadrarile juridice? multumesc anticipat (vezi toată discuția)
Salut! stan vasile stan vasile Am primit o condamnare de 2 ani si 6 luni cu executare pt. infracţiuni privind comerţul electronic (Legea nr. 365/2002).Am plecat din tara shi vreau sa stiu ... (vezi toată discuția)