Am primit o condamnare de 2 ani si 6 luni cu executare pt. infracţiuni privind comerţul electronic (Legea nr. 365/2002).Am plecat din tara shi vreau sa stiu daca imi da mandat european , cat timp trebuie sa stau ca sa se prescrie pedeapsa , pot sa stau cu numele meu bun ? dar daca ma prinde prin europa si ma trimite acasa se mareste pedeapsa? va rog frumos sa-mi raspundetzi !
Legea despre care vorbiti a fost modificata prin legea 121/4.05.2006.
Mandatul de executare a pedepsei va fi dus la indeplinire de organele de politie.Pentru inceput se va proceda la darea in urmarire generala,deci pe tara.Avind in vedere gravitatea faptei se poate dispune si darea in urmarire internationala.In aceste conditii riscati sa fiti prins si adus in tara .Daca veti fi prins ,veti executa pedeapsa din mandat.Nu pot sa va fac recomandari cu privire la schimbarea numelui,dacit faptul ca facind acest lucru riscati mai mult. Sa inteleg ca va sustrageti executari pedepsei. Ca sa va linistesc putin:)aveti de asteptat ani buni pina la prescriptie,daca asta urmariti.:-/
poti sati schimbi numele de zece ori, CNP-ul ramane, asa ca nu ai nicio o sansa procedand asa. Cel mai bine ar fi sa te prezinti frumusel la puscarie, cu conserve sau sa emigrezi in Congo.
Din nefericire schimbarea numelui nu ajuta la nimic,din contra la agravarea situatiei dvs.,considerandu-se ca va sustrageti de la executarea pedepsei -ceea ce este adevarat-si atragand destule greutati in timpul executarii.Pedeapsa nu se mai poate mari daca sentinta de condamnarea a ramas definitiva.