avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... revocarea unui ordin
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

revocarea unui ordin

Imi puteti spune exact ce inseamna REVOCAREA unui ordin? De fapt, stiu ca inseamna anularea acestui ordin, dar m-ar interesa ce presupune revocarea unui astfel de ordin pt cel care initial a fost urmarit pt inselaciune in baza unui ordin al DGP. Apare ceva de genul asta in cazierul pesoanei respective, sau are aceleasi consecinte ca si reabilitarea?
Cel mai recent răspuns: dandanaua , utilizator 16:29, 21 Ianuarie 2010
In cazier apare punerea in miscare a actiunii penale, care este dispusa de procuror.
REVOCAREA unui ordin de urmarire generala a unei persoane, nu are nici o legatura cu reabilitarea si nici cu cazierul judiciar. Se face atunci cand persoana a fost prinsa, ori i s-a clarificat situatia prin modurile stabilite prin dispozitia de linie.
Radu Alexandru a scris:

REVOCAREA unui ordin de urmarire generala a unei persoane, nu are nici o legatura cu reabilitarea si nici cu cazierul judiciar. Se face atunci cand persoana a fost prinsa, ori i s-a clarificat situatia prin modurile stabilite prin dispozitia de linie.

Asa este.Eu imi cer scuze daca nu am inteles intrebarea, nu mi-am dat seama ca este vorba despre un ordin de urmarire generala a unui condamnat la o pedeapsa pentru savarsirea unei infractiuni.Nici macar nu inteleg care este rostul intrebarii in acest context, in cazier are omul trecuta oricum pedeapsa pe care o are de executat si ordinul respectiv nu are relevanta in executarea pedepsei, prescriptia executarii sau reabilitare.Pentru a "nu mai aparea" pedeapsa in cazier, trebuie sa intervina reabilitarea sau prescriptia si nu revocarea ordinului prin care DGP l-a dat pe condamnat in urmarire pt.ca s-a sustras de la executare.
In cazul in care ordinul a fost revocat inainte ca inculpatul (condamnatul) sa fie prins, inseamna ca nu mai este dat in urmarire, asta daca nu a intervenit intre timp un mandat european sau unul international pe numele lui.
Ultima modificare: Joi, 21 Ianuarie 2010
dandanaua, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radierea din cazierul judiciar a pedepselor cu inchisoarea implicand o durata mai mica de 3 ani neofit neofit buna ziua, as dori sa stiu dupa ce interval de timp intervine radierea de drept a faptei din cazierul judiciar daca persoana respectiva a fost condamnata la ... (vezi toată discuția)
Stergerea cazierului abrassu abrassu Buna ziua Am avut o condamnare de 1,6 luni inchisoare cu suspendare + 2 ani de incercare,asa scrie in sentinta definitiva,anul care urmeaza 2010,pe 6 ... (vezi toată discuția)
Noul cod penal vs vechiul cod penal xuser xuser Stiu ca se aplica legea ceea mai favorabila pentru inculpat dar intrebarea mea este cum se va calcula termenul de reabilitare? dupa noul cod penal sau dupa ... (vezi toată discuția)