Radu Alexandru a scris:
REVOCAREA unui ordin de urmarire generala a unei persoane, nu are nici o legatura cu reabilitarea si nici cu cazierul judiciar. Se face atunci cand persoana a fost prinsa, ori i s-a clarificat situatia prin modurile stabilite prin dispozitia de linie.
Asa este.Eu imi cer scuze daca nu am inteles intrebarea, nu mi-am dat seama ca este vorba despre un ordin de urmarire generala a unui condamnat la o pedeapsa pentru savarsirea unei infractiuni.Nici macar nu inteleg care este rostul intrebarii in acest context, in cazier are omul trecuta oricum pedeapsa pe care o are de executat si ordinul respectiv nu are relevanta in executarea pedepsei, prescriptia executarii sau reabilitare.Pentru a "nu mai aparea" pedeapsa in cazier, trebuie sa intervina reabilitarea sau prescriptia si nu revocarea ordinului prin care DGP l-a dat pe condamnat in urmarire pt.ca s-a sustras de la executare.
In cazul in care ordinul a fost revocat inainte ca inculpatul (condamnatul) sa fie prins, inseamna ca nu mai este dat in urmarire, asta daca nu a intervenit intre timp un mandat european sau unul international pe numele lui.