avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 338 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... drept la pensie gr. 2 cu drept de munca
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

drept la pensie gr. 2 cu drept de munca

buna ziua,
sunt pensionat gr.2 fara drept de munca pentru un limfom malign.nu na mai ajung cu banii si trebuie neaparat sa pot sa lucrez 4 ore, si vreau sa stiu daca nu pot sa ma duc la comisie so sa imi schimbe gradul 2 cu drept de munca sau sa ma incadreze in gradul 3 cu drept de munca. cat m-ar afecta la pensie daca eu am stagiu potential de 16 ani?la boala mea ma poate incadra la gr. 3 cu 4 ore drept de munca(la cererea mea se poate)? multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 12:34, 8 Aprilie 2013

Precizati,luna si anul,cand v-ati deschis drepturile la pensie de invaliditate grad II.

august, 2009.anul acesta trebuie sa merg la revizie dar ''a ajuns cutitul la os''.se poate sa ma treaca din grupa 2 in gr 3, cu drept de munca 4 ore?dupa ce lege se fac incadrarile?
Aproximez ca daca treceti la grdul III si vi se acorda stagiu potential,pensia actuala va scadea cu 16,5%.
Daca nu vi se mai acorda stagiu potential,pansia actuala va scadea cu 35%.

[ link extern ]
Ultima modificare: Luni, 8 Aprilie 2013
Carp Mircea, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daca se modifica gradul de invaliditate scade pensia? coca apetroaei coca apetroaei Buna ziua As vrea sa stiu daca in cazul schimbarii incadrarii pensiei de invalididate gradul II cu pensie de invaliditate gradul III in afara de dreptul la ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensie de invaliditate la modificare grad de invaliditate DraganFlorin DraganFlorin Sunt pensionar de invaliditate gr. II din anul 2011. La momentul respectiv, aveam stagiul total de cotizare realizat de 19 ani și 3 luni, stagiul de cotizare ... (vezi toată discuția)
Schimbarea gradului de invaliditate constantinalex constantinalex sunt pensionat cu gradul 2 de invaliditate in anul 2010 iar la revizia din 2011 (eram la mai putin de un an de la operatie pe cord deschis pentru inlocuire de ... (vezi toată discuția)