avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 389 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... convocare in comisia de disciplina salariat ce se afla ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

convocare in comisia de disciplina salariat ce se afla in concediu medical

Buna Ziua.
Poate fi convocat un salariat in comisia de disciplina pe perioada cat de afla in concediu medical, pentru o fapta ce a comis-o inainte de a intra in concediu medical?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: sergiu_vlad87 , utilizator 12:44, 8 Aprilie 2013
C.I.m se suspenda de drept in situatia concediului pentru incapacitate temporara de munca-art.50 codul muncii.
In cazul suspendarii cim, se suspenda toate termenele care au legatura cu incheierea,modificarea, executarea sau incetarea cim, exceptie facand situatiile in care contractul inceteza de drept.Concluzia care se desprinde de aici este ca cercetarea disciplinara prealabila nu se poate desfasura in privinta salariatului al carui cim este suspendat.
Atat timp cat cim este suspendat de drept pentru concediu medical, se suspenda si perioada de 6 luni de la data savarsirii faptei, perioada in care poate fi cercetata persoana ?
Da, se suspenda si acea perioada ... conform , art.49 alin.6 C.mun., in cazul suspendarii contractului individual de munca, se suspenda toate termenele care au legatura cu incheierea, modificarea, executarea sau incetarea contractului individual de munca, cu exceptia situatiilor in care contractul individual de munca inceteaza de drept.
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cercetare disciplinara Florescu Madalina Florescu Madalina Buna ziua Un salariat care a fost convocat pentru cercetarea disciplinara, a refuzat sa semneze convocarea si a doua zi a intrat in concediu medical. ... (vezi toată discuția)
Concediere disciplinara in concediu prenatal MateiMadalina MateiMadalina Avand in vedere faptul ca sunt angajata pe perioada nedeterminata si ma aflu de 30 de zile in concediu prenatal,pot fi concediata(fara vreo legatura cu starea ... (vezi toată discuția)
Desfacerea disciplinara a cim ancabanciu ancabanciu Buna ziua. Daca un salariat a savarsit abateri disciplinare in mod repetat, consum de bauturi alcoolice in timpul programului, scandal, lovirea unei colege, ... (vezi toată discuția)