avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1542 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Desfiintare asociatie protectie animale non-profit
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Desfiintare asociatie protectie animale non-profit

Buna ziua ! Suntem o asociatie de proprietari din Bucuresti si avem o mare problema, in sensul ca o locatara a imobilului nostru detine un numar de 10 caini maidanezi intr-o garsoniera de 19 mp la etajul unu, iar la adresa respectivei functioneaza/fiinteaza o asociatie de asa-zisa protectie a animalelor, fara ca aceasta fundatie sa aiba acordul scris al asociatiei de proprietari a imobilului nostru. Mentionam ca in statutul asociatiei de proprietari este scris ca "intrun singur apartament poate fi detinut maxim un animal de companie", iar respectiva este data in judecata de catre asociatia de proprietari, pentru acest motiv, acum aflandu-ne in faza de apel la TMB. Cum putem desfiinta respectiva asociatie de protectie a animalelor, pentru ca ea mai mult le chinuie tinandu-le captive intrun spatiu atat de mic ? Va rog mult sa ne dati pareri/sugestii/sfaturi. Multumim!
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 23:51, 8 Aprilie 2013
LEGE Nr. 230 din 6 iulie 2007
privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari

Art. 42
Schimbarea destinaţiei locuinţelor, precum şi a spaţiilor cu altă destinaţie decât aceea de locuinţă faţă de destinaţia iniţială, conform proiectului iniţial al clădirii cu locuinţe, se poate face numai cu avizul comitetului executiv şi cu acceptul proprietarilor direct afectaţi cu care se învecinează, pe plan orizontal şi vertical, spaţiul supus schimbării.
Art. 56
(1) Constituie contravenţii următoarele fapte:
.... d) schimbarea de către proprietar a destinaţiei locuinţei fără autorizaţiile şi aprobările legale;



Legal ,pentru schimbare destinatie spatiu din locuit in sediu fundatie,este necesar acordul comitetului executiv al asociatiei de proprietari, al carui presedinte este presedintele asociatiei.
Daca nu exista acordul asociatieid e proprietari,pentru solutionare va trebui sa apelati la justitie, de aceea veti avea nevoie de probe temenice referitoare la cerere schimbare destinatie spatiu,lipsa acord din partea asociatiei de proprietari
Ceea ce doriti dvs. este posibil, dar trebuie sa consultati un avocat pentru o actiune in justitie.
Faptul ca a declarat in fals sediul social pe actul de constituire adica statutul asociatiei este caz de nulitate totala a acelui act implicit a persoanei juridice. Adaug ca eu nu sunt avocat si i-mi dau doar cu presupusul. Avocatii ii gasiti la baroul lor.

Deasemeni poate sa apara un sediu pe statut iar la organele financiare sa apara alt sediu. Ati vazut statutul acelei fundatii ca de pe internet se poate gresi.
Ultima modificare: Luni, 8 Aprilie 2013
johnpescar, utilizator
Nu este exclus nici sa fi declarat la constituire ca nu va desfasura activitate specifica la sediu, nici cu proprii membri, nici cu public / beneficiari etc. si atunci multe instante accepta fara sa se solicite vreun acord de la vecini si asociatie de proprietari, pe motiv ca nu se modifica destinatia de locuinta a acelui spatiu, dpdv al ONG-ului de doar o casuta postala si poate un loc unde stau cateva bibliorafturi de acte si activitatea specifica e in alte spatii, fie proprii ( sedii secundare) fi la terti sau pe teren... Unele ONG fac asa, dar dupa aceea se apuca sa desfasoare si activitati specifice la sediul social declarat, ceea ce este ilegal. DOcumentele de constituire ale asociatiei / fundatiei sunt publice, le poate obtine oricine de la MInisterul Justitiei, doar ca e o procedura mai greoaie si costisitoare... De la Judecatoria de care apartine adresa respectiva a sediului de regula pot obtine acte in copie certificata din dosar doar cei care au legatura cu ONG-ul sau instantele, cand acesta e dat in judecata, dar unele instante dau oricui cu procedura si tariful obisnuit de eliberare copii acte din dosare, din moment ce oricum sunt publice si se pot obtine de la MInisterul Justitiei unde tot instantele trimit cate un exemplar din acte, inclusiv dovada de sediu ( extras de carte funciara si / sau act de proprietate sau contract de vanzare / donatie / cerfificat de mostenitor sau cum a dobandit sediul respectiv proprietarul, si contract de comdoat sau inchiriere intre proprietar si ONG-ul in curs de constituire...)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Înființare ong ecaterina10 ecaterina10 Am înțeles că pentru obținerea de fonduri europene pentru înființarea unei grădinițe în mediul rural,în zona Moldovei(județul ... (vezi toată discuția)
Pasi infiintare ong mi_re_la68 mi_re_la68 Buna ziua. Va rog sa ma indrumati ce acte trebuie facute in vederea constituirii unui ONG pentru strangere de fonduri cu scop umanitar (orteza brat pentru un ... (vezi toată discuția)
Infiintare asociatie agnetha agnetha Buna seara, am o fetita bolnava care va necesita o operatie pe cord destul de costisitoare si as dori sa infiintez o asociatie non profit in scopul de a ... (vezi toată discuția)