avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 692 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Trecerea unui copil de pe un nume pe altul!
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Trecerea unui copil de pe un nume pe altul!

Buna ziua,

as dori sa aflu si eu ce solutie exista pentru urmatoarea speta (e reala, din pacate):
O prietena de a mea are o fetita, pe care la nastere, tatal natural, nu a recunoscut-o, el nefiind casatorit cu mama micutei. Fetita a fost recunoscuta de catre un prieten de al mamei. Acum, relatia de prietenie s-a deteriorat, iar mama vrea sa isi treaca copilul pe numele ei. Ce se poate face in aceasta situatie? Mentionez ca tatal biologic nu este dispus sa o recunoasca?

Va multumesc mult!

Mikishor
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 16:59, 8 Aprilie 2013
Tăgada paternităţii de către mamă

Art. 431. - (1) Acţiunea în tăgada paternităţii poate fi pornită de către mamă în termen de 3 ani de la data naşterii copilului.
Fiind vb de un copil nascut in afara casatoriei, actiunea e de contestatie a recunoasterii paternitatii, actiune imprescriptibila. (art 420 NCC daca e nascut dupa oct2011)
Apoi, nu e necesar ca tatal sa fie dispus sa recunoasca copilul, tot mama in numele copilului poate cere stabilirea paternitatii.
Ultima modificare: Luni, 8 Aprilie 2013
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copil- paternitate Margaretad Margaretad Buna ziua am o antrebare Am o fetița de 2 luni și mi-am dat seama k nu e a prietenului meu am trecuto pe numele lui acum as putea sa schimb certificatu și ... (vezi toată discuția)
Test adn cerut de posibilul tata Ciocar Ciocar Dacă în timpul căsătoriei a existat o relatie extraconjugală din care rezulta un copil,recunoscut de situl amantei si ea fiind căsătorită, cum pot afla ... (vezi toată discuția)
Paternitate JulieC JulieC Ma adresez dumneavoastra cu o problema delicata. Sunt despartatita in fapt de fostul meu sot de doi ani de zile. Sunt intr-un proces de divort de in faza de ... (vezi toată discuția)