avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Cum ma sfatuiti sa procedez cu nepotul sa renunte la averea bunicii din partea tatalui decedat?
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 22:01, 8 Aprilie 2013
De ce sa renunte????
:O

E dreptul lui, nu????
Domnule avocat, poate mostenirea presupune doar pasiv si nepotul nu intelege ca va prelua doar datorii...tocmai din acest motiv exista institutia renuntarii la mostenire in termen de 6 luni conform NCC. Lasand gluma la o parte, nu cred ca va poate sfatui cineva pe acest forum, cum sa va inselati nepotul in ceea ce priveste dreptul sau la mostenire. Dar daca acesta doreste, poate renunta la mostenire printr-o simpla declaratie in forma scrisa in fata unui notar.
Daca detailati mai mult va putem Ajuta.....nepotul poate veni la mostenirea bunicii Prin reprezentare Daca tatal acestuia a decedat inaintea bunicii sau prin retransmitere daca tatal a decedat dupa bunica. Fpdaca renunta , renunta la tot si nu in parte! Daca pasivul mostenirii este mai mare Decat activul este de dorit sa se renunte, depinde de multi factori...
Joha a scris:

Daca pasivul mostenirii este mai mare Decat activul este de dorit sa se renunte, depinde de multi factori...


Depinde de data deschiderii succesiunii. Conform NCC se raspunde in limita activului mostenirii...
Da , asa este Raoul :)..conform NCC acceptarea se face numai sub beneficiu de inventar , patrimoniul succesoral nu se confunda cu patrimoniul mostenitorilor, acestia raspunzand de datoriile mostenirii in limita activului mostenirii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce fac cu creditele ramase la banci dupa decesul tatalui costel_81 costel_81 Acum cateva zile a decedat tatal meu in drum spre serviciu. In urma necazului am ramas cu un credit de nevoi personale fara asigurare de viata si o limita de ... (vezi toată discuția)
Moștenire apartament Adi20000 Adi20000 Dacă se poate un ajutor cu privire la următoarea problema. O bunica are un apartament. Are doi copii. Fata si băiat. Băiatul a decedat. Fata traieste. ... (vezi toată discuția)
Raspundere pentru mostenitori vio c vio c exista o sentinta de raspundere in solidar, pronuntata in baza art 138, definitiva si irevocabila, conform careia cei 2 fosti administratori au de plata o ... (vezi toată discuția)