avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... raspundere pentru mostenitori
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

raspundere pentru mostenitori

exista o sentinta de raspundere in solidar, pronuntata in baza art 138, definitiva si irevocabila, conform careia cei 2 fosti administratori au de plata o anumita suma. intre timp unul dintre ei decedeaza, dupa pronunarea deciziei in recurs.
sentinta de raspundere va fi pusa in executare doar fata de fostul administrator ramas in viata sau caracterul solidar se extinde si fata de mostenitorii admin decedat?
evident ma gandesc ca totul depinde de modul de acceptare al mostenirii, caci in fond si pasivul se mosteneste.
multumesc
Cel mai recent răspuns: Minodora Sorian , Consilier juridic 12:46, 19 Mai 2010
Da este adevarat. Depinde de modalitate a mostenirii, pur si simplu( cand se confunda patrimoniile) sau sub beneficiu de inventar( cand se raspunde pentru datoriile defunctului pana la limita activului succesoral.
Scuze, doream sa scriu modalitatea de acceptare a mostenirii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raspundere solidara pe art 138 din l 85/2006 vio c vio c intr-un SRL au fost doi asociati. impotriva acestora se pronunta o sent de atragere a raspunderii mateiale solidare pt intreg pasivul din tabelul definitv. ... (vezi toată discuția)
Despre datoriile unei persoane decedate joiosif4 joiosif4 este adevarat ca in urma decesului unei persoane(persoana decedata avand datorii in timpul vietii si lasandu-le neachitate dupa deces)urmasii persoanei ... (vezi toată discuția)
Obligatiile mostenitorului ContSters219511 ContSters219511 Buna, Deoarece am primit o multime de raspunsuri contradictorii legate de speta de mai jos, ma adresez d-vs cu o speta si o intrebare. Speta: Un fiu unic a ... (vezi toată discuția)