avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 875 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Taxa radio-tv - persoana juridica, legalitate
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Taxa radio-tv - persoana juridica, legalitate

Ce parere aveti despre faptul ca suntem obligati ca si persoane juridice sa platim aceasta taxa chiar daca nu ai radio-tv,nu ai curent electric pentru ca nu ai nevoie si chiar daca ai avea nu te uiti la tv si nu asculti radio pentru ca nu vrei sau nu ai voie?Fara nici un contract ,fara nici o intelegere scrisa pe ce baza se achita?
Cel mai recent răspuns: Tirlea Andrei , Consilier juridic 21:01, 9 Aprilie 2013
De vreo doi ani tot se primesc somatii de la tv-radio dar facem si noi ce fac toti cei aflati in situatia noastra,nu stiu daca e bine sau nu.Atata timp cat altii nu platesc .........
„nullum impositum sine lege” ..... exista o lege, exista o taxa. Trebuie achitata sau contestata in instanta. Atata vreme cat statul doreste existenta unei asemenea taxe si isi exteriorizeaza vointa printr-o lege, nu puteti decat sa platiti. De altfel, cate taxe sunt corecte? Inca odata repet: daca o instanta stabileste ca nu trebuie sa achitati aceasta taxa, este ok sa nu mai platiti. Pana atunci, taxele si impozitele nu se discuta ci se executa.
Si cu decizia ICCJ cum ramane?Din cate stiu a anulat definitiv aceasta taxa printr-o decizie.........607 parca.
Ultima modificare: Luni, 8 Aprilie 2013
pavel72, utilizator
Este o lege abuziva si neconstitutionala.


1- Este discriminatorie ,atata timp cat este legata strict de plata acesteia numai detinatorilor de contor electric .
Prin urmare sunt scutiti de plata in mod discriminator cei care pot folosi acest serviciu si sunt independenti energetic (automobile cu tv ,receptia prin internet ,locuintele dotate cu panouri fotovoltaice sau eoliene ,televizoare pe baterie...etc..etc..)
2- Este discriminatorie pentru ca se ipotizeaza ca simpla detinere a unui aparat Tv implica plata obligatorie.
Prin urmare in mod discriminator impiedica vizionarea celorlante posturi de televiziune ,sau mai grav, conditioneaza vizionarea acestora.
3- Aceasta "taxa" se vrea a fi perceputa printr-o societate cu capital majoritar privat si detinand monopolul .(de neconceput nicaieri in lume).....acesta este chiar un atentat la siguranta intr-un stat de derpt.
4- Nici o taxa nu poate fi cumulata sau conditionata de plata vre unei alte taxe sau mai grav ..servicii ,cum ar fi furnizorul de energie !
5- Persoana care detine mai multe locuinte..???....sau mai multe contoare...????..
5- Cel mai grav lucru insa ,este ca se obliga persoanele ,amenintate cu stoparea furnizarii energiei electrice....iar acesta este un abuz Stalinist !
Abuz Stalinist....:)))) In Cipru, abuzul de tip Merkel, tocmai saraceste prin furt, pe fericitii posesori ai unor depozite mai mari de 100 de mii de euro. Trebuie sa intelegem odata pentru totdeauna ca statul nu poate fi abuziv, mai ales statul institutit de niste organisme democrate (investite cu putere suverana de catre popor, prin vot). Daca de maine statul ales de noi, conform vointei unei majoritati simple, alege sa-ti confiste casa, atunci este cat se poate de corecta decizia. Daca decide sa rupem tratatele internationale la care suntem parte si sa nationalizeze tot, este o decizie cat se poate de corecta. Cum poate fi abuziva decizia unui stat institutit de niste organisme alese democratic? In momentul in care anumite decizii ale statului sunt abuzive si amendate de organismele externe, suntem in prezenta cedarii de suveranitate. Traim o vreme in care suntem indoctrinati cum ca doar comunistii si nazistii au facut abuziri...cand Merkel decide nationalizarea capitalului, este doar o masura economica.

Alte discuții în legătură

Ce inseamna vointa populara? apare acest termen in constitutie? anca26elena anca26elena Buna ziua, as dorii sa stiu daca in Constitutia noastra apare termenul de vointa populara , si daca da, ce inseamna exact. Multumesc. (vezi toată discuția)
Problema protestelor de la piata victoriei legate de gratierea colectiva din anul 2017 CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Dupa parerea mea, o modalitate de rezolvare amiabila a situatie existente in acest moment ar putea fi modificarea art. 74 alin. (2) din Constitutia ... (vezi toată discuția)
Ce este democratia ? handsu handsu Indiferent de sistem , toate regimurile sustin , ca functioneaza ,in exclusivitate numai el , pe temeiul democratiei , sub toate aspectele democratiei. ... (vezi toată discuția)