avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 692 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Refuzul de a finaliza acte de vinzare cumparare ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Refuzul de a finaliza acte de vinzare cumparare auto/Radiere

Buna ziua
Am vindut un autoturism dacia unei persoate fara sa facem vreun act de vinzare cumparare la acel moment ,urmind sa sa ne intilnim si sa facem actele,dupa un timp el a vinduto la fel fara acte si nu mai doreste sa stea de vorba cu mine.
Va rog a ma indruma cum pot sa radiez masina de la politie si de la finante.
Aceasta sa intimplat in anul 2001,mentionez ca am martori care stiu ca am vidut aceasta masina,dar eu am neglijat acest aspect.
Persoana exista si ne intilnim tot timpul dar refuza sa coopereze.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: dio0 , utilizator 12:45, 14 Iunie 2013
Unica posibilitate este o actiune in instanta.

Solicitati instantei sa emita un hotarare care sa tina loc de act de vanzare cumparare.
Intrebati-l cui a vandut masina (cu toate datele de stare civila) si formulati actiune in instanta direct impotriva celui de-al doilea cumparator. Asa scapa si el de de dvs. si dvs. reusiti sa scapati de masina.
Nu cred ca este o solutie buna asta!

Daca acea persoana vine in instanta, poate invoca cu succes exceptia lipsei calitatii procesuale pasive.

Respectiva persoana nu a cumparat nimic de la el.

salut -am trecut printr-o situatie asemanatoare;mergi la un notar si faci o declaratie pe proprie raspundere cum ca ai instrainat masina si nu mai este in curtea ta si ca nu stii nimic de ea...detaliile trebuie sa le stie notarul.cu ea mergi la primarie,la ghiseul unde platesti darile si ceri radierea masinii de la taxe.atat.restul se poate sa fie abuz de la functionari dar insista.:stunned:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum radiez un autoturism vandut? nelughetu nelughetu buna ziua ,am vindut o masina unei persoane prin act de vinzare cumparare de mina ,intre timp persoana a vinduto mai departe fara ami spune ,(persoana ... (vezi toată discuția)
Am vindut o masina cui nu trebuia mihay_mgp mihay_mgp acu ceva timp am vindut o Dacie vechie am facut contract de vinzare cumparare la notar , dupa un timp am aflat ca cel carui i-am vinduto e un recidivist daca ... (vezi toată discuția)
Bună seara, am cumpărat o mașină din cauza pandamiei nu am ... Carmen Dontea Carmen Dontea Bună seara, am cumpărat o mașină din cauza pandamiei nu am reușit sa o trec pe mine. Programarea o am pe 13 decembrie da între timp mi sa stricat motorul ... (vezi toată discuția)