avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 871 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Comision agentie imobiliara - neplata, cerere de ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Comision agentie imobiliara - neplata, cerere de chemare in judecata

Buna ziua

Am o agentie imobiliara si in data de 10.04.2012 am fost contacta la agentie de catre un client care dorea sa cumpere o casa ,am mers cu cleientul i am prezentat mai multe case dar am facut si un contract de colaborare cu acesta prin care se obliga sa plateasca comision agentiei daca va cumpara vreun imobil din cele prezentate de catre agentie,s a hotarat la o casa din cele prezentate de agentie au venit la agentie atat vanzatoarea cat si cumparatoarea si au facut un precontract de vanzare cumparare unde au dat un acont in bani si restul de bani se vor da la perfectarea actelor notariale ,s a semnat iar in precontract este stipulat ca la perfectarea actelor notariale sa se plateasca comision agentiei atat de cumparator cat si de vanzator,au fost cateva probleme cu casa si nu s au terminat actele decat un an mai tarziu cand clienti au mers singuri la notariat si nu au anuntat agentia refuzand sa pleteasca comision,acum intrebarea este daca agentia ar avea castig de cauza daca ar da in judecata clienti
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: NICULIN , utilizator 15:27, 8 Aprilie 2017
desigur, contactati un avocat deoarece aveti sanse mari daca este bine pusa problema in actiune
de ce s-a incheiat contractul abia dupa 1 an. Agentia are cunostinta ca vanzatorul nu avea actele in regula, nici dupa un an , cumparatorul nu are curent electric?
oare obligatia din contract nu trebuie respectata si de agentie, sa se intereseze daca documebtele sunt in regula?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare apartament prin agentie cristina_2013 cristina_2013 Buna seara. Doresc sa cumpar un apartament prin \\"prima casa\\", iar de la agentie mi s-a spus ca dupa verificarea de catre ei a actelor (vor discuta ... (vezi toată discuția)
Precontract de vanzare cumparare, nerespecat de catre vanzator tyby82 tyby82 In decembrie 2004 mama mea a incheiat un precontract de v-c (pe contract scrie ca este cu titlu executoriu), pentru cumpararea unui teren. S-a platit un ... (vezi toată discuția)
Tranzactie imobiliara neincheiata din vina vanzatorului dragospd dragospd Buna ziua. Cu ceva luni in urma, am incheiat printr-o agentie imobiliara si notar public un precontract pentru cumpararea unui apartament in bucuresti. In ... (vezi toată discuția)