Am o agentie imobiliara si in data de 10.04.2012 am fost contacta la agentie de catre un client care dorea sa cumpere o casa ,am mers cu cleientul i am prezentat mai multe case dar am facut si un contract de colaborare cu acesta prin care se obliga sa plateasca comision agentiei daca va cumpara vreun imobil din cele prezentate de catre agentie,s a hotarat la o casa din cele prezentate de agentie au venit la agentie atat vanzatoarea cat si cumparatoarea si au facut un precontract de vanzare cumparare unde au dat un acont in bani si restul de bani se vor da la perfectarea actelor notariale ,s a semnat iar in precontract este stipulat ca la perfectarea actelor notariale sa se plateasca comision agentiei atat de cumparator cat si de vanzator,au fost cateva probleme cu casa si nu s au terminat actele decat un an mai tarziu cand clienti au mers singuri la notariat si nu au anuntat agentia refuzand sa pleteasca comision,acum intrebarea este daca agentia ar avea castig de cauza daca ar da in judecata clienti
Va multumesc
de ce s-a incheiat contractul abia dupa 1 an. Agentia are cunostinta ca vanzatorul nu avea actele in regula, nici dupa un an , cumparatorul nu are curent electric?
oare obligatia din contract nu trebuie respectata si de agentie, sa se intereseze daca documebtele sunt in regula?