avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cumparare apartament prin agentie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cumparare apartament prin agentie

Buna seara.
Doresc sa cumpar un apartament prin "prima casa", iar de la agentie mi s-a spus ca dupa verificarea de catre ei a actelor (vor discuta telefonic cu un notar, care va verifica la cartea funciara), va trebui sa dau un acont (se va incheia o promisiune de vanzare cumparare intre vanzator-cumparator, la agentie). Ulterior se duc actele la banca si se incheie la notar antecontractul de vanzare-cumparare.
Este normal sa se procedeze asa? Ce valoare are acea promisiune de vanzare cumparare, avand in vedere ca acontul cerut este destul de mare (500 euro).Stim de asemenea ca vanzatorul are restante la intretinere de circa 10.000 lei , curentul este oprit (posibil restante si acolo).
Multumesc.
O zi buna.
Cel mai recent răspuns: Cristina Timaru , Avocat 01:32, 7 Martie 2014
Buna seara,

Agentia nu are dreptul sa va oblige sa incheiati acest precontract de vanzare-cumparare prin intermediul lor, motivul fiind ca vor sa se asigure ca sunt prevazute si clauzele privind comisionul lor. Pentru programul prima casa aveti nevoie de antecontractul incheiat la notariat, cu agentia este suficient contractul de comision.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comision agentie imobiliara - neplata, cerere de chemare in judecata oanacris oanacris Buna ziua Am o agentie imobiliara si in data de 10.04.2012 am fost contacta la agentie de catre un client care dorea sa cumpere o casa ,am mers cu ... (vezi toată discuția)
Promisiune bilaterala cumparare. recuperare avans si comision de intermediere CorinaGabor CorinaGabor Buna ziua, Am achitat un avans si un comision de intermediere pentru un imobil. In anuntul imobiliar scria ca acea locuinta are toate utilitatile. ... (vezi toată discuția)
Precontract vanzare cumparare imobil elle77 elle77 am si eu o intrebare daca ma puteti ajuta; intentionez sa achizitionez un imobil prin credit ipotecar si agentia imobiliara vrea sa facem un precontract ... (vezi toată discuția)