avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita

sotul meu a luat un credit in toamna lui 2005, ce se poate intampla daca n-a mai platit,poate fi executat silit?creditul era pe 5 ani
Cel mai recent răspuns: V Ioana-Iulica , Consilier juridic 14:03, 25 Februarie 2009
Da.Banca poate cere executarea silită în baza contractului încheiat cu titularul.
Dar se poate îndrepta şi împotriva giranţilor şi codebitorilor.
In primul rand creditul va fi declarat scadent anticipat, va incepe sa curga si dobanda penalizatoare, deci va creste ff mult dobanda. Se va trece la executarea silita a tuturor bunurilor proprii sau comune, dupa cum datoria este comuna sau nu.
DA
Trebuie citit cu atentie contractul de creditare, care este termenul limita, daca:
1) este vorba de un card de credit care poate fi pe termen nelimitat cu posibilitatea utilizarii sumei creditate, dar cu rambursarea lunara a dobanzilor aferente, atunci trebuie rambursata suma minima (dobanzi, intarzieri la plata, intretinere/consultare card etc).
2) exista posibilitatea ca in contractul de creditare sa fie stipulata data limita la care trebuie rambursata toata suma la care se adauga penalitati, dobanzi etc.
In ambele cazuri, banca poate face demersurile pentru executare silita, dupa ce a incercat o conciliere directa cu dvs. cf. art. 720 1 C.pr.civ. (ex: vanzare bunuri daca valoare este mica, vanzare locuinta)
Va sugerez, sa luati legatura cu banca si sa faceti toate demersurile necesare pentru a nu se ajunge la executarea silita.
succes

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce se intampla daca fiul meu a facut credite si a plecat din tara? antecume antecume Buna ziua, Unul dintre fiii mei a contractat mai multe credite: doua credite de nevoi personale fara garantie si o descoperire de card. El e plecat in ... (vezi toată discuția)
Poprire pe salar sau executare bunuri ? atac2211 atac2211 Buna ziua! in urma cu cativa ani am facut o greseala ff mare. Am facut pe numele meu pentru un \"prieten\" un credit pentru bunuri cumparate de la un magazin ... (vezi toată discuția)
Credit nevoi personale MARIANA APOSTOL MARIANA APOSTOL am luat un credit de nevoi personale in 2006 fara stirea sotiei si din cauza problemelor financiare nu am mai platit ratele de 1 an creditul este de 8000 euro ... (vezi toată discuția)