avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 296 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... accident rutier mortal pe trecerea de pietoni
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

accident rutier mortal pe trecerea de pietoni

Care este cuantumul despagubirilor morale pe care il pot pretinde sotul si fiica unei femei accidentate mortal pe trecerea de pietoni?
Cel mai recent răspuns: ContSters54906 , utilizator 16:23, 26 Februarie 2009
probabil ca pe cele materiale le ati indicat deja.
cele morale puteti cere cat doriti dumneavoastra oricum instanta nu va va acorda cat cereti.
Deci puteti cere si 1 milion de euro!
in baza carei legi pot cere aceasta suma?
Puteti solicita si daune morale in temeiul art. 14 din Codul de procedura penala care prevede urmatoarele:

Obiectul şi exercitarea acţiunii civile
Acţiunea civilă are ca obiect tragerea la răspundere civilă a inculpatului, precum şi a părţii responsabile civilmente.
Acţiunea civilă poate fi alăturată acţiunii penale în cadrul procesului penal, prin constituirea persoanei vătămate ca parte civilă.
Repararea pagubei se face potrivit dispoziţiilor legii civile:
a) în natură, prin restituirea lucrului, prin restabilirea situaţiei anterioare săvârşirii infracţiunii, prin desfiinţarea totală ori parţială a unui înscris şi prin orice alt mijloc de reparare;
b) prin plata unei despăgubiri băneşti, în măsura în care repararea în natură nu este cu putinţă.
De asemenea, se acordă despăgubiri băneşti pentru folosul de care a fost lipsită partea civilă.
Acţiunea civilă poate avea ca obiect şi tragerea la răspundere civilă pentru repararea daunelor morale, – potrivit legii civile.

Succes
Av. Adrian Posdarie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

firma intrata in insolventa si prejudiciu penal casanova casanova Buna ziua, Am primit o expertiza judiciara in care instanta imi solicita a calcula prejudiciul la bugetul statului IN PREZENT, pentru contributii cu ... (vezi toată discuția)
Persoanele care pot exercita actiunea civila in procesul penal?? anna_iuly anna_iuly va rog sa ma ajutati cu cateva sfaturi am de facut o lucrare cu aceasta tema si ma intereseza cateva articole legate de acest lucru daca aveti sau poate chiar ... (vezi toată discuția)
Masura asiguratorie Liulica Gina Liulica Gina Va rog sa-mi dati un sfat: daca m-am constituit în parte civila intr-un proces penal fiind partea vatamata , pot sa cer ca masura asiguratorie instituirea ... (vezi toată discuția)