avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 508 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... masura asiguratorie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

masura asiguratorie

Va rog sa-mi dati un sfat: daca m-am constituit în parte civila intr-un proces penal fiind partea vatamata , pot sa cer ca masura asiguratorie instituirea unui sechestru pe bunuri mobile şi imobile? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Mihail Cazacioc , Consilier juridic 09:16, 1 Iulie 2009
Art.14 al.3 din CPP
Repararea pagubei se face potrivit dispozitiilor legii civile:
a) in natura, prin restituirea lucrului, restabilirea situatiei anterioare savarsirii infractiunii, prin desfiintarea totala sau partiala a unui inscris si prin orice mijloc de reparare;
b) prin plata unei despagubiri banesti, in masura in care repararea in natura nu este cu putinta.
In calitate de parte civila aveti dreptul de a formula cereri, memorii, deci inclusiv o cerere de instituire a sechestrului asigurator asupra bunurilor mobile sau imobile ale inv./inc., in vederea repararii pagubei.
Organul de urmarire penala, in cursul urmaririi penale, instanta de judecata in cursul judecatii, se vor pronunta cu privire la astfel de cerere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sechestru asigurator penal 198413 198413 buna ziua, am o mare nelamurire! problema este urmatoarea: sunt parte responsabila civilmente intr-un proces penal! angajatul meu ( soferul ) societatii a ... (vezi toată discuția)
Cerere de constituire ca parte civila intr-un proces penal sammy44 sammy44 Buna ziua .Va citez dintr-o ordonanta ( din 06.08.2007) data de un procuror al Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti : ,, Prin procesele - verbale ... (vezi toată discuția)
Procesul verbal de indisponibilizare romanu23 romanu23 In baza carui art. din C.p.p. se face indisponibilizarea unui auto.? Si cine o poate dispune? (vezi toată discuția)