avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... reclamatie functionar public Serviciu Asociatii de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

reclamatie functionar public Serviciu Asociatii de Proprietari

In luna martie am participat la reconvocarea Adunarii Generale a Asociatiei de Proprietari, statutara de aceasta data, legea 230/2007 permitandu-ne sa votam cu majoritatea celor prezenti. Fiind prima Adunare Generala din an convocata de presedinte, pe ordinea de zi au fost doar dari de seama, plan de masuri pe 2013 si diverse. Nefiind multumiti de activitatea presedintelui am solicitat sa supunem la vot completarea ordinii de zi cu schimbarea acestuita din functie, moment in care functionarul delegat de la Primarie a intervenit spunand ca nu putem completa ordinea de zi anuntata. In ciuda faptului ca i-am oferit temei legal art. 23 alin. 5 din Legea 230/2007 a opinat in continuare ca nu putem schimba presedintele decat pe calea unei Adunari Generale Extraordinare sau discutand la diverse. Evident sedinta s-a incheiat fara sa mai putem vota nimic. Am depus o reclamatie la primarie impotriva functionarului public care consider ca a interpretat gresit legea, insa luarea lor de pozitie, prin purtatorul de cuvant, a fost urmatoarea: schimbarea presedintelui este o procedura prea complexa pentru a fi introdusa la Diverse, astfel ca daca doriti schimbarea faceti Adunare Generala Extraordinara. Interesant ca despre posibilitatea de a completa ordinea de zi nu au pomenit nimic. Au dreptate sau isi apara colegul?
Cel mai recent răspuns: CRINA1 , utilizator 13:59, 11 Aprilie 2013
Da, au dreptate. Se poate completa ordinea de zi la inceputul sedintei prin votul majoritati celor prezenti dar nu pentru alegeri.
Totusi alegerile sunt obligatorii la intervalele prevazute in statutul asociatiei chiar daca se aeg aceiasi oameni.
Sigur ca la diverse se poate discuta activitatea presedintelui si prin votul celor prezenti sa se ia pe lo hotararea convocarii unei adunari generala extraordinare, data, ora, locul, ordinea de zi...
Cred ca asa trebuia sa facei pentru ca asa, proprietarii care nu au participat acum la adunarea generala vor putea participa la aceea extraordinara care avea pe ordinea de zi alegerea presedintelui. Atentie, alegerea presedintelui si nu schimbarea actualului, pentru ca acesta poate cabdida si este posibil sa fie reales.
De aceea trebuie ca proprieatrii sa cunoasca ordinea de zi din timp si sa participe cat mai multi.
Dar acelasi functionar a sustinut la prima Adunare Generala nestatutara ca, daca vrem, la reconvocare putem completa ordinea de zi cu revocarea presedintelui. Apoi tot el s-a sucit si a zis ca nu se mai poate completa ordinea de zi, eventual sa discutam la Diverse. Dupa care din birou ne spun ca nu se putea nici la Diverse. Totusi nu am avut alegeri de 2 ani. Mandatul e pe 4 ani ca la parlamentari? :)
Cum ati scris este adevarat ca Adunarea Generala poate fi completata cu noi hotarari daca cei prezenti sunt de acord cu noile puncte dezbatute .

(5) Proprietarii trebuie anuntati, prin afisare la loc vizibil sau pe baza de tabel nominal convocator, asupra oricarei adunari generale a asociatiei de proprietari, cu cel putin 7 zile inainte de data stabilita, inclusiv cu privire la ordinea de zi a adunarii generale. Ordinea de zi anuntata se poate completa prin hotarare a adunarii generale.

Deci nu se pune conditii la probleme daca ati hotarat trebuia ca cei prezenti sa va sustineti noile idei .Evident ca acel functionar a venit la sedinta sa-l sustina pe presedinte si s-a amestecat in treburile interne ale Asociatiei .
Incercati sa faceti un tabel nominal cu cei care sunt de acord cu dv. si sa convocati o alta sedinta pt. schimbarea presedintelui .

4) Pentru situatii speciale sau de maxima urgenta, adunarile generale extraordinare ale asociatiei pot fi convocate oricand de catre comitetul executiv sau de catre cel putin 20% din numarul proprietarilor membri ai asociatiei de proprietari.


Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/art...
Follow us: Avocatnetro on Facebook
Repet, functionarul public a zis ca nu putem completa cu nimic ordinea de zi, fiindca ordinea de zi anuntata nu mai poate fi modificata. Noi aveam si alte propuneri pentru ordinea de zi, nu doar schimbarea presedintelui insa nu ni s-a permis nimic. Atat timp cat art. 23 alin 5 scrie ca putem completa ordinea de zi cu orice, exista alta prevedere legala care zice ca nu putem vota schimbarea presedintelui decat la o Adunare Generala Extraordinara? Bun, probabil o vom face insa e normal ca un functionar public sa isi bata joc de timpul nostru cand la fel de bine puteam sa votam si la precedenta Adunare?
„Esecul este oportunitatea de a o lua de la capat, de data aceasta cu mai multa inteligenta.” – Henry Ford

Alte discuții în legătură

Incalcarea legii 230/2007 annabela annabela Buna ziua tuturor. In calitate de membru al unei asociatii de proprietari am participat ieri la o Adunare Generala. Impreuna cu alti cetateni, am avut 2 ... (vezi toată discuția)
Este legal? kuriaky kuriaky La sedinta adunarii generale reconvocata (prima sedinta nu a avut loc din lipsa de cvorum), pe ordinea de zi la punctul 4 se mentiona: \"completarea ... (vezi toată discuția)
De cate ori trebuie sa se organizeze adunarea generala a locatarilor ca sa se poata lua decizii legale ceapraga ceapraga Buna ziua, Avem din pacate o administratora, un cenzor , un presedinte si un comitet executiv care nu se ... (vezi toată discuția)