avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 754 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... donatie teren agricol
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

donatie teren agricol

Daca bunicul meu imi da 15000m2 de teren agricol, care este procedura, e nevoie de act de vanzare cumparare? Se platesc taxe in functie de valoarea terenului? Cum pot face sa obtin taxe minime (terenul este extravilan, fara valoare comerciala deosebita)?
Cel mai recent răspuns: ibanica , utilizator 15:22, 9 Aprilie 2013
Orice fel da act a-ti face, trebuie incheiat in forma autentica. Diferenta dintre contractul de vanzare cumparare si donatie consta in aceea ca la donatie nu se mai plateste impozit pe transferul proprietatii, in rest taxele sunt la fel. Apelati la un Notar Public cu toata increderea.
Succes!!!
Multumesc pentru raspunsul prompt!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act de vanzare-cumparare bunic-nepot costuri si demersuri razvy1603 razvy1603 Buna ziua! bunicul meu poseda un teren in jud prahova pe care ar dori sa-l treaca pe numele meu. In prezent acesta are 2 copii din actuala casatorie plus ... (vezi toată discuția)
Taxa pt. scoaterea din circuitul agricol Vreau sa cumpar un teren intravilan (~3000mp) intrat in intravilan dupa 1990, care in acest moment este inclus in circuitul agricol. Terenul este inclus in ... (vezi toată discuția)
Donatie vs vanzare-cumparare vs contract de intretinere laur2012 laur2012 Buna ziua. Va rog spuneti-mi care din cele trei variante implica taxe / costuri / impozite / onorarii notariale mai mici, daca o mama doreste sa treaca ... (vezi toată discuția)