avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1053 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu de odihna

Buna ziua
O persoana care este angajata cu doua contracte diferite, pe doua functii diferite, cu 1/2 norma (4 ore/zi) pe fiecare contract, are drept de concediu de odihna integral pe fiecare contract in parte. In consecinta, poate beneficia de durata dubla de concediu?
Cu multumiri.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:39, 9 Aprilie 2013
Potrivit prevederilor art. 106 alin. 1 Codul muncii:

Salariatul incadrat cu contract de munca cu timp partial se bucura de drepturile salariatilor cu norma intreaga, in conditiile prevazute de lege si de contractele colective de munca aplicabile.

Prin urmare, pentru fiecare contract va beneficia separat de o durata a CO prevazuta in fiecare c.i.m.
Revin cu precizarea ca cele doua contracte de munca cu 1/2 norma fiecare sunt la aceeasi institutie. Ramane valabil raspunsul dv.?
Da, beneficiaza de CO in baza ambelor c.i.m. ...
salut freelis! vrei sa spui ca daca am 5 cim-uri beneficiez de 21*5 zile de co/an?
Da, asa este ... se beneficiaza de CO pentru fiecare c.i.m. in parte , insa perioada in care sunteti in CO la un angajator la celalat puteti fi tot in CO sau in CFP ....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Co la 2 contracte de munca lungeanuadina lungeanuadina Buna ziua, Daca un angajat are un contract de munca nu norma intreaga si unul cu jumatate de norma cu 2 functii diferite beneficiaza de concediu de odihna ... (vezi toată discuția)
Concediu odihna si indemnizatie AltaMihaela AltaMihaela Buna ziua, Sunt angajata in cadrul unei societati pe un proiect POSDRU cu norma de 4 ore/zi, pe durata determinata si la o alta societate cu alta jumatate ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna Liviuomu Liviuomu Un salut cordial tuturor ! Am si eu urmatoarea intrebare: - cum se calculeaza nr.de zile de concediu de odihna intr-un an, in cazul unui contract de munca pe ... (vezi toată discuția)