avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1948 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... accident rutier
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

accident rutier

Buna ziua,

Firma de asigurari unde este RCA-UL poate sa plateasca despagubirile mediacale,..etc, in 3 ani?
Cheltuielile de spitalizare, medicamente, etc se fac de catre persoana fizica si abia dupa aceea se restituie banii sau in baza facturlir emise, asiguratorul va plati aceste cheltuieli.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: xtr3m_69 , utilizator 11:58, 26 Februarie 2009
In primul rand trebuie sa va prezentati la asigurator in vederea deschiderii unui dosar de dauna pentru vatamare corporala din culpa asiguratului acesteia , veti completa o serie de declaratii, veti depune acte din care sa rezulte raspunderea firmei de asigurari si, ulterior, veti depune documentele din care rezulta fie cheltuielile deja efectuate, caz in care vi se vor restitui banii, fie doar facturile, pentru care dvs. veti ordona efectuarea platii acestora direct catre emitent.
Care este cuantumul daunelor morale pe care le pot solicita;trebuie sa deschid un proces civil pentru impotriva soferului? Daunele morle le achita asiguratorul sau soferul?

Multumesc
Asigurarea RCA cuprinde atat daunele materiale cat si cele morale, insa pentru cele din urma, va trebui sa va judecati . Asiguratorii platesc daunele morale doar in baza hotararii judecatoresti, din pacate.
Am vazut ca pe RCA este trecut ca se acorda despagubiri pentru vatamari corprale de pana la 700 mii euro.
Eu pot solicita despagubiri/daca da, in ce cuantum si care este procedura.
Multumesc
:(:sorry: buna ziua pe data de 20 . 2. 2009 am superit un accident neacordarii de prioritate .mi-a fost suspendat permisul,amenda si declaratzii in care se canstatau daunele masini si nu sa soldat cu victime nici spitalizare,oricum cel mai drav am fost eu,dar respectivul pe care l-am lovit are un zafira din 2001 ,i-am dat sigurarea,i-au evalut daunele la 3700 euro e busita caroseria motor intact,iar tipul sa dus la un servis unde comanda piese noi 2009 factura e umflata rau,(ex:trecut de 2 ori manopera,capota motor iar de 2 ori portiera dreapta 3 ori etc etc) si service-ul au evaluat daunele la 400 si milioane undeva la10000euro iar tipul ma tot cauta si amenintza sa platesc eu suma de 10000 euro sa-i iau alta masina si ca ma da in judecata. e posibil asa ceva?poate sa ma dea in judecata? trebuie sa-i dau vreun ban?ce scapare am?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poliþã rca machis machis În urma unui accident de circulaţie o societate a fost obligată în solidar cu prepusul său (cond.auto) la plata unor despăgubiri materiale şi a unor ... (vezi toată discuția)
Plata despagubirilor elena_71e elena_71e solutia (nu este definitiva) in cazul vatamarii din culpa in accident de circulatie-sub 60 zile ingijiri medicale:6 luni inchisoare cu susp.,15000 lei daune ... (vezi toată discuția)
Despagubire accident catam76 catam76 Buna ziua, Am fost inplicat intr-un accident de circulatie. Conduceam o motocicleta, un sofer nu mi-a acordat prioritate si in acest fel motocicleta este ... (vezi toată discuția)