avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 689 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită interpretarea art. 622 NCPC
Discuție deschisă în Executare silită

interpretarea art. 622 NCPC

In situatia in care am pierdut si in recurs un proces, fiindu-mi imputate cheltuielile de judecata, trebuie sa merg eu sa solicit instantei eliberarea Deciziei, dupa care printr-o adresa sa invit partea adversa pentru a-i achita sumele impuse de instanta, sau cel interesat trebuie sa vina la mine cu o adresa si cu hotararea def. si irev. si sa-mi solicite cheltuielile?
La ce se refera executarea de "bunavoie" a obligatiei stabilite de instanta?
Cu alte cuvinte, partea care a castigat se poate adresa direct executorului judecatoresc dupa ce hot. a ramas def. si irev. si noi nu i-am platit cheltuielile, sau trebuie sa ni se adreseze noua mai intai cu o solicitare in acest sens si, abia in situatia unui refuz din partea noastra, sa se adreseze executorului judecatoresc?
Cel mai recent răspuns: aleodor27 , utilizator 15:00, 9 Aprilie 2013
Exact acest lucru inseamna ceea ce ati mentionat dvs mai sus ... debitorul obligatiei poate sa puna in executare hotararea judecatoreasca de bunavoie , iar in caz de refuz creditorul se poate adresa executorului judecatoresc pentru a demara promcedura executarii silite.
se adreseaza executorului judecatoresc, care intai va va soma.

Sfatul meu este sa ii platiti direct, inainte de a apela la executor, pentru a evita si cheltuielile generate de executare.
Va multumesc pentru raspunsuri.
Pentru a conchide, inteleg ca eu trebuie sa ma supun dispozitiei instantei de indata, nu trebuie sa astept ca partea adversa sa vina la mine cu o solicitare in acest sens.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita cheltuieli de judecata valneagu valneagu Buna ziua. Este cam impropriu zis \"executare silita\" pt. ca nu m-am opus platii sumei respective. In urma sentintei ramase definitiva si irevocabila mi ... (vezi toată discuția)
Ce fac cu o hotãrâre definitivã ºi irevocabilã prin nerecurare? dan08 dan08 buna seara.o intrebare am si eu.Daca de la comunicare in scris a unei hotarari judecatoresti nu sa facut recurs,ea este definitiva si irevocabila, trebuie ... (vezi toată discuția)
Oug 119/2007 ENGFULL ENGFULL am obtinut o ordonanta de plata in temeiul OUG 119 /2007 dupa expirarea celor 10 zile in care se poate face cerere de anulare , solicit instantei ... (vezi toată discuția)