avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1104 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită intrebare poprire salariu
Discuție deschisă în Executare silită

intrebare poprire salariu

Buna ziua,

Cand eram tanar si mi-am inceput cariera, am avut acces foarte usor la 10.000 euro in aproximativ 24 de ore de la o banca din Cehia. Am platit in jur de 2500 si apoi am fost concediat. Am muncit la negru in Anglia si acum am inceput iar sa lucrez in domeniu in Spania. Acasa in Romania am primit iar instiintari ca trebuie sa platesc, ultima plata fiind pe la sfarsitul lui 2009.
Va rog sa imi spuneti, daca este posibil ca o banca ceheasca sa imi puna poprire pe salariu in Spania, sau daca, mai rau, sa ajung la inchisoare sau sa mi se deschide dosar penal, sau sa atenteze la bunurile parintilor mei ( imprumutul nu a fost girat cu nimic ).
De asemenea, este posibil ca datoria sa fie "stearsa" sau acesta este doar visul datornicilor :)

Va multumesc
Ultima modificare: Marți, 9 Aprilie 2013
Stanescu_Lucian, utilizator
Cel mai recent răspuns: Valentin_ , utilizator 15:19, 19 Iulie 2013
Domnule,

Este posibil orice. La fel de posibil este sa faceti inchisoare, asa cum este posibil sa va fie stearsa datoria. Depinde de legislatia din Cehia. Daca era un credit pe legea romana, stiam ce sa va raspundem, asa...

Cert este ca va pot pune poprire pe salariu, daca afla unde lucrati.
Imi cer scuze, nu cred ca m-am facut inteles pe deplin. Nu sunt infractor si nu fug de raspundere, dar am ramas surprins ca in situatia actuala pot merge la puscarie din cauza unui imprumut de 8000 euro ? Respect faptul ca ne oferiti consultanta gratuita dar va rog nu tratati in gluma.
In cel mai rau caz va rog sa ma trimiteti in alta parta sau sa refuzati un raspuns.

Va multumesc
Domnule,

Am raspuns exact in stilul intrebarii. Mi s-a parut ca ati glumit cand ati intrebat despre inchisoare.Altfel, nu mi-as fi permis sa glumesc cu nelinistea dumneavoastra.

Acum inteleg ca dumneavoastra vroiati sa va linistim, dar nu prea avem cum. Cel putin nu pe deplin.

Nu cred ca e cineva aici care sa stie legislatia din Cehia.

Ultima modificare: Marți, 9 Aprilie 2013
ContSters214341, utilizator
Domnule consilier,

Daca agentia afla ca eu lucrez in Spania legal bineinteles trebuie sa ma dea in judecata si sa castige procesul pe teritoriul Spaniei sau este de ajuns un ordin judecatoresc cehesc ca sa mi se puna poprire pe salariu ?
Ce se intampla daca in momentul in care vreau sa demisionez si sa plec in alta tara, dupa inceperea executiei popririi, se considera fapta penala ?

Multumesc ptr timpul dumneavoastra
Daca este considerat titlu executoriu european acel contract de credit, este doar o formalitate sa va execute in Spania.
Domnule, in legatura cu fapta penala, nu stiu sa existe o astfel de legislatie, cel putin nu in UE. Nu cred ca trebuie sa va faceti griji.

In legatura cu locul de munca, e f greu sa afle. Inca bancile nu sunt atat de disparate incat sa caute debitorii in toata lumea.

Alte discuții în legătură

Executat silit???amenintare din partea unei sc recuperari creante nemuritorul nemuritorul am primit o somatie de plata de la o firma de recuperari creante precizindu-mi ca am avut un credit facut acum 8 ani o descoperire de cont dar in acest moment ... (vezi toată discuția)
Angajament de plata! katonalevente katonalevente Anul trecut am avut un accident in care am produs pagube materiale la firma in valorare de aprox 4500 de euro dar nu mi sa dat nici o factrura absolut nimic! ... (vezi toată discuția)
Executare sentinta romaneasca in spania, sechestru pe imobil in romania cuziamusia cuziamusia Impreuna cu fiul traiesc in Romania dar am deschis in Spania o actiune de executare a unei sentintei romanesti care il obliga pe fostul sot la plata unei ... (vezi toată discuția)