avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită intrebare poprire salariu
Discuție deschisă în Executare silită

intrebare poprire salariu

Buna ziua,

Cand eram tanar si mi-am inceput cariera, am avut acces foarte usor la 10.000 euro in aproximativ 24 de ore de la o banca din Cehia. Am platit in jur de 2500 si apoi am fost concediat. Am muncit la negru in Anglia si acum am inceput iar sa lucrez in domeniu in Spania. Acasa in Romania am primit iar instiintari ca trebuie sa platesc, ultima plata fiind pe la sfarsitul lui 2009.
Va rog sa imi spuneti, daca este posibil ca o banca ceheasca sa imi puna poprire pe salariu in Spania, sau daca, mai rau, sa ajung la inchisoare sau sa mi se deschide dosar penal, sau sa atenteze la bunurile parintilor mei ( imprumutul nu a fost girat cu nimic ).
De asemenea, este posibil ca datoria sa fie "stearsa" sau acesta este doar visul datornicilor :)

Va multumesc
Ultima modificare: Marți, 9 Aprilie 2013
Stanescu_Lucian, utilizator
Cel mai recent răspuns: Valentin_ , utilizator 15:19, 19 Iulie 2013
Domnule consilier,

Traducand documentele pe care parintii mei le-au primit acasa nu am vazut nici un nume de companie romaneasca, insa foarte multe nume de companii cehesti, inclusiv un titul al unui domn de "presedinte de senat" !!

Municipal Court in xxx, the President of the Senate Mgr. Pxxxx xxxxxxx as a single judge in a legal matter

Am citit ca am fost actionat in instanta, ca am dreptul la contestatie etc. Suma datorata inclusiv penalitati a crescut la 15000 euro!
Nu ma pot angaja sa platesc momentan aceasta suma, si nici nu am fondurile disponibile sau cunostintele juridice sa negociez ( nici nu stiu cu cine trebuie sa vorbesc ! ) o reducere a penalitatilor ( nu stiu daca este posibil! ) si o calatorie in Cehia este de asemenea exclusa din cauza banilor/timpului.

Pot companiile cehesti sa contracteze serviciile unei companii din Romania sa imi "hartuiasca" parintii ? ( stiu ca asa se procedeaza de obicei )
Au parintii mei dreptul de a refuza accesul in casa executorilor si de a dezvalui tara in care momentan locuiesc ?
Pot lua lucruri din casa parintilor in contul datoriei mele ?
In alt forum din Cehia am postat aceiasi intrebare cu acelasi grad ridicat de stres ( 10 pe scara Richter a stresului )

Am primit un raspuns ca autoritatile cehesti pot foarte greu incepe executarea silita in alta tara ( in special ca nu posed bunuri pe numele meu ) si ca agentiile de recuperare a creantelor pot doar sa continue sa trimita plicuri de avertizare..

Va multumesc pentru timpul acordat
Ultima modificare: Miercuri, 10 Aprilie 2013
Stanescu_Lucian, utilizator
Domnule,

Pot contacta o companie de consiliere in recuperarea creantelor din Romania. Acestia sigur i+ar stresa pe parintii dumneavoastra, dar trebuie sa ii linistiti si sa le spuneti sa ii trimita la plimbare. Sub nicio forma nu trebuie sa le de+a vreo informatie despre dumneavoastra. Nu pot executa bunurile parintilor, va pot executa doar pe dumneavoastra.
Domnule consilier,

Eu locuiesc in Braila, va pot cere consultanta contra cost in legatura cu aceasta problema, am informatia ca iar am primit de la banca o scrisoare recomandata.
Ce pot face sa scap de aceasta problema, pot cumva sa declar falimentul in Cehia si sa scap ? Ce trebuie sa fac pentru acest lucru, pot lucra prin dumneavoastra sau trebuie sa consult un avocat din Cehia ?
Multumesc anticipat
Este un contract civil si am dubii ca puteti face inchisoare pentru ca nu v-ati indeplinit obligatia de a plati datoria. De asemenea, am dubii ca va vor cauta in Spania motiv pentru care eu nici macar nu as aduce aminte de acest amanunt... Atata timp cat nu aveti nimic pe numele dvs in Romania si ei nu stiu ca aveti venituri in Spania nu vad, din punct de vedere juridic, ce ar putea sa va faca. TIneti cont ca aveti de dat "doar" 15 000 de euro deci ar fi mai mari cheltuielile sa faca ei vreo investigatie sau ceva similar...

Eu as lasa totul asa cum e...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executat silit???amenintare din partea unei sc recuperari creante nemuritorul nemuritorul am primit o somatie de plata de la o firma de recuperari creante precizindu-mi ca am avut un credit facut acum 8 ani o descoperire de cont dar in acest moment ... (vezi toată discuția)
Angajament de plata! katonalevente katonalevente Anul trecut am avut un accident in care am produs pagube materiale la firma in valorare de aprox 4500 de euro dar nu mi sa dat nici o factrura absolut nimic! ... (vezi toată discuția)
Executare sentinta romaneasca in spania, sechestru pe imobil in romania cuziamusia cuziamusia Impreuna cu fiul traiesc in Romania dar am deschis in Spania o actiune de executare a unei sentintei romanesti care il obliga pe fostul sot la plata unei ... (vezi toată discuția)