avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1098 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Fals in declaratii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Fals in declaratii

Buna Ziua. Un prieten foarte bun a obtinut in urma cu ceva ani apartament ANL impreuna cu sotia lui. Ulterior au divortat, iar acesta a declarat la notar ca isi cedeaza partea lui din apartament fostei sotii. Ideea e ca cei doi au trebuit sa dea o declaratie notariala la mom primirii apartamentului cum ca nu detin, au detinut sau dobandit alte proprietati, teren etc. Stiu din surse sigure ca doamna, la mom acela avea in urma unei mosteniri cota parte dintr-un apartament + cota parte dintr-o casa de vacanta + cota parte din ceva terenuri (nu stiu daca arabile sau construibile).
1. Cui trebuie sa ii semnalez acest fapt? Ce repercusiuni pot sa fie? (ex. Este posibil sa fie scoasa din ap. ANL?)
2. Va fi tras la raspundere si acest prieten al meu pt falsul in declaratia notariala a fostei sotii?
Mutumesc!

Alte discuții în legătură

Declaratie notariala falsa Maycon Maycon Buna Ziua. Un prieten foarte bun a obtinut in urma cu ceva ani apartament ANL impreuna cu sotia lui. Ulterior au divortat, iar acesta a declarat la notar ca ... (vezi toată discuția)
Locuinta anl si divort mitika255 mitika255 Impreuna cu sotia detinem o garsoniera ANL, in urma cu 3 ani sotia a primit mostenire un apartament, acum cei de la ANL s-au sesizat si vor sa faca evacuarea ... (vezi toată discuția)
Renuntare la mostenire ContSters255097 ContSters255097 Buna ziua Situatia mea este urmatoarea: tatal meu este recasatorit avand si un copil din casatoria respectiva, apartamentul care i-l are impreuna cu mama i-l ... (vezi toată discuția)