avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 833 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Declaratie notariala falsa
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Declaratie notariala falsa

Buna Ziua. Un prieten foarte bun a obtinut in urma cu ceva ani apartament ANL impreuna cu sotia lui. Ulterior au divortat, iar acesta a declarat la notar ca isi cedeaza partea lui din apartament fostei sotii. Ideea e ca cei doi au trebuit sa dea o declaratie notariala la mom primirii apartamentului cum ca nu detin, au detinut sau dobandit alte proprietati, teren etc. Stiu din surse sigure ca doamna, la mom acela avea in urma unei mosteniri cota parte dintr-un apartament + cota parte dintr-o casa de vacanta + cota parte din ceva terenuri (nu stiu daca arabile sau construibile).
1. Cui trebuie sa ii semnalez acest fapt? Ce repercusiuni pot sa fie? (ex. Este posibil sa fie scoasa din ap. ANL?)
2. Va fi tras la raspundere si acest prieten al meu pt falsul in declaratia notariala a fostei sotii?
Mutumesc!

Cel mai recent răspuns: Laura Vilsan , Mediator 13:30, 10 Aprilie 2013
dar de ce sa faceti acest rau? aveti dvs un beneficiu? doamna respectiva poate s-a lautat degeaba sau poate cine v-a spus a mintit sau poate la momentul declaratiei bunurile nu erau in proprietatea ei. rezultatul va fi: plangerea ei impotriva dvs pt denunt calomnios si daune morale.
in plus, daca se adevereste ce sustineti, se considera ca a stiut si prietenul dvs si nu pica deloc bine si asupra lui vor fi urmari daca au dat o declaratie falsa.
Ultima modificare: Miercuri, 10 Aprilie 2013
MYRA CIMPEAN , Avocat
Semnalati aspectele pe care le sustineti,Comisiei de repartizare a locuintelor ANL din cadrul primariei,daca prin aceasta s-a repartizat locuinta celor 2 persoane.
In privinta tragerii la raspundere a sotului,va fac cunoscut faptul ca falsul in declaratii este infractiune prevazuta de art.292,Cod Penal iar daca acesta a semnat alaturi de sotie declaratia notariala,devine subiect activ al acestei infractiuni,alaturi de sotie..si ar putea raspunde amandoi inclusiv pentru inselaciune,infractiune prevazuta de art.215...dar,incadrarea juridica este prerogativa procurorului, in cazul in care veti inainta plangere impotriva celor doua persoane si dosarul va fi pus pe rol.
:)) sa inteleg avocatii si magistratii sa invetze la rele, nu un mediator care se presupune ca este un pacifist ;)
Ultima modificare: Miercuri, 10 Aprilie 2013
MYRA CIMPEAN , Avocat
Cand un avocat da un raspuns de mediator, mediatorul este obligat sa raspunda ca un avocat .:training:
Ultima modificare: Miercuri, 10 Aprilie 2013
Monica Hanganu, Mediator
M-ati facut sa zambesc amandoi atat dvs.doamna/domnule avocat cat si colega mediator si va multumesc amandurora pentru replicile fine si inteligente.
Calitatea de mediator nu ma impiedica sa recomand unui cetatean sa dea dovada de spirit civic si sa nu permita unor oameni,care prin frauda-cum sustine acesta-ar fi dispus de beneficiul unei locuinte ANL,iar altii care au familie numeroasa sa stea in conditii improprii,ca deh,s-au repartizat locuintele unora care nu aveau neaparat nevoie de ele...
Atitudinea mea fata de frauda/infractiune este intransigenta,neechivoca si nenegociabila!
O zi lina!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fals in declaratii Maycon Maycon Buna Ziua. Un prieten foarte bun a obtinut in urma cu ceva ani apartament ANL impreuna cu sotia lui. Ulterior au divortat, iar acesta a declarat la notar ca ... (vezi toată discuția)
Valabilitate declaratie notariala. eva_celebrity eva_celebrity Buna ziua,as dori sa stiu cat timp are valabilitate o declaratie notariala data pe proprie raspundere cum ca nu detin alte proprietati (pentru prelungire ... (vezi toată discuția)
Locuinta anl si divort mitika255 mitika255 Impreuna cu sotia detinem o garsoniera ANL, in urma cu 3 ani sotia a primit mostenire un apartament, acum cei de la ANL s-au sesizat si vor sa faca evacuarea ... (vezi toată discuția)