buna, sunt interesata daca o parte doreste sa divorteze si intre timp s-ar razgandi, ar putea cealalta parte sa ceara expertiza psihologica incat sa declare partea care a renuntat la divort instabila psihic si sa ii fie curator sau sa o ingrijeasca in urma unui asemenea certificat?
intreb deoarece partea care doreste sa divorteze are acest lucru ca motiv, nu se simte in siguranta decat cu pronuntarea divortului, ce celalalt sot nu va dori sa ceara o astfel de expertiza.
in cazul in care s-ar impacat si ar renunta la divort si totusi sotul ar cere o astfel de expertiza, mai au drept deasemenea si copii sa atace acesta expertiza psihologica.
Eu nu cred ca persoana in cauza ar putea fi declarata iresponsabila, dar in cazul in care ar fi este mai bine sa divorteze ca sotul sa nu mai ceara acest drept de curator sau poate ramane linistita casatorita ca nu va putea sotul sa ceara o astfel de expertiza.
Sotul poate cere punerea sub interdictie. Sotia are probleme psihice sau care e treaba ? Intreb pt ca nu-i usor sa pui pe cineva sub interdictie.
Copiii sunt majori ?
sotia nu are probleme psihice dar este emotional afectata in urma abuzurilor verbale si ultiuma oara fizice asupra ei in cei 24 de ani de casatorie, iar sotul a zis ca o sa ceara experitiza psihiatrica ca sa o ia in grija ca si curator daca s-ar stabili o instabilitate psihica, dar eu nu cred ca este posibil deoarece ea are probleme emotionale nu psihice si fiindca el i le-a cauzat nu ar putea deveni curatorul ei, dar el insista asupra ei sa renunte la divort, iar ea nu vrea deoarece se gandeste sa nu fie un tertip din partea lui ca sa ceara aceasta expertiza ca si sot si sa o ia in grija.
Sotia a invocat la dosar nepotrivire de caracter si violente psihice si fizice avand un certificat medico legal ca el i-a rupt mana aflat in stare de ebrietate.
El jura ca se va corecta dar tot incerc sa ii spun sa asta se va observa in timp, nu acum, este un om bun dar nu putem trece cu vederea cele petrecute dealungul anilor intre ei, iar sotia a spus ca nu este pregatita inca sa se intoarca ca ii este frica de el cum va reactiona in timp.
Nu exista copii minori, doar unul major, deci sotul cred ca degeaba ar invoca abandon de familie fiindca nu isi are rostul, cred deasemena ca el nu ar vrea divort deoarece ii e frica de partaj, dar ea nu are nici o pretentie decat sa fie lasata in pace momentan.
Din cate stiu sotul care a intentat divort poate renunta in orice etapa a procesulul pana ramane hotararea definitiva.
Ce ar putea invoca sotul in intampinarea la divort?
Daca nu are probleme psihice, nu poate s-o puna sub interdictie. Apoi, chiar daca se va reusi punerea ei sub interdictie ( ceea ce e imposibil), sotul nu devine neaparat el, tutorele ei, ci poate fi copilul.
Nu inteleg problema, daca vrea sa divorteze, divorteaza.. daca nu vrea sau nu mai vrea, nu va divorta, va depune cerere de renuntare la judecata daca ea e cea care a deschis actiunea.
Sotul, daca nu vrea divortul, va scrie in intampinare ca nu exista in opinia lui motive pt un divort si va cere respingerea cererii. Femeia are destule motive de divort. Daca va dori apoi si sotul se va schimba, se pot recasatori.
Daca aceasta casatorie a durat peste 20 de ani si va dovedi culpa sotului, poate cere prestatie compensatorie sau despagubiri daca au fost casatoriti sub 20 de ani.