Am stat și am scris o grămadă și pe când sa postez întrebarea a fost nevoie să mă loghez și sa șters totul, nici macar copy paste nu am putut face, foarte neprofesional.
Acum pe scurt. Am prieteni o familie: soț, soție, copil de 2 ani și 2 luni.
El e foarte ok, aduce bani, nu bea, nu fumează, nu femei, nu jocuri, nu e violent nici fizic nici verbal, are răbdare enormă, etc. Mulți pot atesta aceste lucruri despre el.
Ea are probleme cu nervii, mânia, imaturitate și instabilitate emoțională, amenință verbal soțul, copilul, amenință ca îi distruge mașina, etc.
Ea îl acuza că nu îi acordă atenție. Problema lor fiind copilașul care necesita atenția lor 100%, adică poate așa l-au obișnuit ei sau din cauza crizelor ei de nervi a ajuns așa copilul. In ce sens. Când el vine acasă de la lucru copilul doar cu el vrea sa stea, ei nu pot discuta sau să aibă un timp special pt ei.
Ea e nemulțumită căci soțul ei frecventează biserica și în timpul săptămânii (2 zile in afara de duminica). Îl înjură pe el, de mama lui, blestemă, etc. Merge de acasă cu copilul fără motive serioase la mama ei, dar nu sta decât câteva zile și se intoarce. În ultima vreme îi pretinde lui să plece sa-si caute alt loc. Ei stau in chirie.
Chiar și mama ei îi dă dreptate lui, plus o grămadă de prieteni martori și toți se miră de câtă răbdare are el și de cat de obraznica este ea.
Lui îi este teamă să nu își piardă firea o dată și o dată.
Ce se poate face?
El nu vrea divorț pentru că se gândește la copilaș.
Nu este vreo modalitate de a o obliga să apeleze la un psiholog sau terapeut? Ea refuza să meargă. E clar că are probleme psihice și emoționale care trebuie rezolvate. Își strica căsnicia, relația cu soțul ei și pe copilaș îl afectează cel mai mult.
Orice sfat e binevenit.
Dacă nu dorește să divorțeze, deși motivele invocate sunt temeinice, este de-o importanță paroxistică să poarte un dialog matur, rațional, să îi arate de manieră blândă unde greșește, asumându-și și el propriile erori, pentru a nu se simți atacată sau că i se impută toată vina.
Din păcate, nu cred că are cum s-o constrângă să meargă la psiholog, are liber arbitru, inclusiv libertatea de a decide.Ar putea încerca s-o determine să ia această decizie sau ar putea încerca să contracteze serviciile unui mediator.
Minor...problema
Ce poate face o mama singura pentru a scapa de calvar?
Copilul, care are aproape 17 ani, este de nestavilit, fura din casa pentru a vinde (pentru bautura, ... (vezi toată discuția)
Abuz emotional?
!Freedom
Buna ziua!
Daca o mama nu ofera nici un fel de sprijin emotional unui copil (o fata care a implinit 17 ani) si foarte putin sprijin material, insa fata ... (vezi toată discuția)