Proprietatea mea este imprejmuita de un gard din beton de 2.5m cu fundatie din beton de 1m, a fost construit integral din bani proprii fara nicio contributie a vecinului, doar pe terenul meu si nu pe limita proprietatii.
De-a lungul anilor vecinul a arat in repetate randuri pana alanga gard, pamantul s-a afanat si gardul s-a inclinat catre el...betonul a si cedat in cateva locuri.
Ce actiuni as putea intreprinde asa incat sa demonstrez culpa vecinului si sa-l oblig sa aduca gardul la situatia initiala dar si sa fiu protejata de eventualele efecte pe care le-ar avea ruperea si prabusirea gardului
Mentionez ca latura paralelela a acestui gard este ne-afectata pentru ca celalalt vecin a respectat limita de proprietate si nu a facut lucrari agricole pana la baza gardului
Culpa vecinului o puteti demonstra doar daca aveti dovezi in acest sens, din care sa rezulte ca datorita lui s-a creat deteriorarea zidului. Acesta trebuie construit prin contributia egala a proprietarilor vecini, drept urmare, datorita faptului ca la constructie ati participat numai dvs., vecinul va trebui sa suporte totalitatea cheltuielilor de reparatie.
Vedeti doar sa nu va puna bete in roata ca ati depasit inaltimea legala a constructiei despartitoare.
Tulburare posesie
vasilemb
Eu am gard pe proprietatea mea si bunicul mi-a spus ca atunci cand l-a construit a lasat 1 m din proprietate ca sa il poata repara si ca sa nu creasca pomi la ... (vezi toată discuția)