avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Gard din beton care s-a inclinat pentru ca vecinul nu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Gard din beton care s-a inclinat pentru ca vecinul nu a respectat dreptul de streasina

Proprietatea mea este imprejmuita de un gard din beton de 2.5m cu fundatie din beton de 1m, a fost construit integral din bani proprii fara nicio contributie a vecinului, doar pe terenul meu si nu pe limita proprietatii.
De-a lungul anilor vecinul a arat in repetate randuri pana alanga gard, pamantul s-a afanat si gardul s-a inclinat catre el...betonul a si cedat in cateva locuri.
Ce actiuni as putea intreprinde asa incat sa demonstrez culpa vecinului si sa-l oblig sa aduca gardul la situatia initiala dar si sa fiu protejata de eventualele efecte pe care le-ar avea ruperea si prabusirea gardului
Mentionez ca latura paralelela a acestui gard este ne-afectata pentru ca celalalt vecin a respectat limita de proprietate si nu a facut lucrari agricole pana la baza gardului

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Raoul_mw , utilizator 01:37, 10 Aprilie 2013
Culpa vecinului o puteti demonstra doar daca aveti dovezi in acest sens, din care sa rezulte ca datorita lui s-a creat deteriorarea zidului. Acesta trebuie construit prin contributia egala a proprietarilor vecini, drept urmare, datorita faptului ca la constructie ati participat numai dvs., vecinul va trebui sa suporte totalitatea cheltuielilor de reparatie.
Vedeti doar sa nu va puna bete in roata ca ati depasit inaltimea legala a constructiei despartitoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Zid intre proprietati - probleme cu vecinul care l-a construit ... IonSab IonSab Zid intre proprietati - probleme cu vecinul care l-a construit Buna ziua, Imi cer scuze in avans pentru lungimea textului, dar situatia nu e atat de ... (vezi toată discuția)
Tulburare posesie vasilemb vasilemb Eu am gard pe proprietatea mea si bunicul mi-a spus ca atunci cand l-a construit a lasat 1 m din proprietate ca sa il poata repara si ca sa nu creasca pomi la ... (vezi toată discuția)
Vecinul foloseste gardul meu ca zid de sustinere pt a-si terasa terenul. vame vame Buna ziua! Intre proprietatea mea si cea a vecinului este o diferenta de nivel de cca 1 m (vecinul e in partea de sus). La aprox 1.5 m de limita de hota,r ... (vezi toată discuția)