avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2176 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Contract de comision
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Contract de comision

Urmeaza sa intermediez o tranzactie si o sa trebuiasca sa incasez o suma mai mare de bani. Nu am nici o firma si nici un PFA. Am inteles ca pot plati impozitul de 16% (pe care vreau sa il platesc) retinut la sursa, cu un simplu contract de comision care il pot face o singura data pe an, si asa o sa fiu in regula cand o sa imi intre banii in banca. Este adevarat? multumesc!
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 09:23, 10 Aprilie 2013
Da. Semnati contractul in dublu exemplar. In maxim 15 zile de la semnare il inregistrati la administratia financiara de domiciliu.
Confirmati in scris catre cel ce va da venitul sa vi se retina tot impozitul pe venit la sursa de 16%.
Anul urmator declaratia 200 si copie dupa adeverinta primita de la cel ce va platit venitul(cu venitul brut pe tot anul si valoarea impozitului pe venit de 16% calculat si platit la stat) le depuneti la administratia financiara de domiciliu.
Pentru acest venit va trebui sa platiti dumneavoastra si contributie la sanatate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrarea unui contract de mandat demnitate demnitate In cat timp de la incheierea unui contract de mandat ca persoana fizica cu o soc. de asigurari trebuie sa-l inregistrezi la fisc? Va multumesc anticipat (vezi toată discuția)
Contract de agent de asigurari. ce trebuie sa depun si cand. robertmihairadu robertmihairadu Va salut. Am si eu o nelamurire: am un contract de agent de asigurari cu o anumita firma de asigurare. Dupa cum stiu, impozitul integral se opreste la sursa. ... (vezi toată discuția)
Cine plateste impozitul la pfa sab-ina sab-ina cred ca am ramas un pic in urma cu noile modificari de la 1 iulie. am un contract in baza caruia incasez un comision pentru activitati online. pentru a ... (vezi toată discuția)