avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 894 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... informatii privind drepturile si obligatiile sotului ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

informatii privind drepturile si obligatiile sotului fata de familie

Buna ziua,
Relatia dintre mine si sotul meu este iremediabial distrusa.De cand i-am comunicat intentia de a divorta, sotul meu se foloseste de orice mijloc pentru a rani toti membrii familiei, inclusiv copiii nostri.A devenit violent, distruge lucruri din casa si ne agreseaza verbal, nu a recurs la violenta fizica.Copiii nostri, in varsta de 20, respectiv 9 ani sunt terorizati de discutiile interminabile si tonul acestora precum si de actiunile lui.Mentionez ca locuim intr-o casa proprietate doar a mea, dobandita prin mostenire, doresc sa divortez dar nu dispun de bani pentru aceasta actiune si pentru onorariul unui avocat. El a luat deja legatura cu un avocat si e hotarat sa invoce ca doresc sa divortez ca urmare a adulterului meu, dupa 21 ani de casnicie, motiv pentru care va solicita si incredintarea copilului minor.Ce posibilitati exista pentru a-i putea interzice sa mai locuiasca cu noi daca nu am deschis inca actiunea de divort? Dar dupa deschiderea acestei actiuni?
Multumesc frumos celor care ma vor putea lamuri in aceasta situatie.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 12:55, 11 Aprilie 2013
deschideti si dvs actiune de divort si pe calea ordonantei presedintiale se poate obtine evacuarea sotului din casa, motivand situatia neplacuta creata de el. in privinta minorului, exista acum principiul custodiei comune si stabilirea domiciliului la unul dintre parinti, la mama in cazul dvs.
Incercati mai bine o actiune de evacuare pe motive de violenta verbala si oarecum fizica (distrugerile amintite de dv.) pe motiv ca le face rau copiilor, in speta minorului.
Aveti venituri?
Ati facut imbunatatiri semnificative impreuna?
La divort ar putea dovedi culpa dv. exclusiva?

INdiferent ca nu aveti bani sa incepeti un divort, daca sotul il incepe trebuie sa va aparati, asa incat tot acolo ajungeti. Prin urmare, ar trebui sa va stabiliti o strategie oricum.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturile parintelui si ale copilului mare mare Am intentat actiune de divort in iunie si am prima infatisare pe 25 oct.Intre timp locuiesc cu sotul si copii,dar sotul ma agreseaza verbal si nu ma lasa sa ... (vezi toată discuția)
Vreau sa divortez dupa 19 ani vyyoleta vyyoleta Vreau sa divortez dupa 19 ani de casnicie.ce sanse am sa raman cu 2 copii unul de 17 si unul de 7 ani in aprtament tinand cont de faptul ca el nu are un sa se ... (vezi toată discuția)
Părinții vor să divorțeze iar tata ne cere să plecăm din casă, deși apartamentul e proprietate comună. ce soluție avem? Anonymous9998 Anonymous9998 Bună ziua! Părinții mei nu se mai înțeleg de foarte mult timp, iar eu și mama mea locuim, terorizate am putea spune, cu tatăl meu în același ... (vezi toată discuția)