avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... chemare in instanta prin ziar
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

chemare in instanta prin ziar

Rog sa-mi spuneti cand reclamantul trebuie sa faca publica, prin ziar, anuntarea de chemare in instanta a paratului si ce art. din codul civil o reglementeaza?
multumesc.
Cel mai recent răspuns: Laura Vilsan , Mediator 12:32, 10 Aprilie 2013
Citarea prin publicitate este reglementata de art. 167 NCPC:
Cand reclamantul invedereaza, motivat, ca, desi a facut tot ce i-a stat in putinta, nu a reusit sa afle domiciliul paratului sau un alt loc unde ar putea fi citat potrivit legii, instanta va putea incuviinta citarea acestuia prin publicitate.
Citarea prin publicitate se face afisandu-se citatia la usa instantei, pe portalul instantei de judecata competente si la ultimul domiciliu cunoscut al celui citat. In cazurile in care apreciaza ca este necesar, instanta va dispune si publicarea citatiei in Monitorul Oficial al Romaniei sau intr-un ziar central de larga raspandire.
Odata cu incuviintarea citarii prin publicitate, instanta va numi un curator dintre avocatii baroului, potrivit art. 58, care va fi citat la dezbateri pentru reprezentarea intereselor paratului. Daca cel citat se infatiseaza si dovedeste ca a fost citat prin publicitate cu rea-credinta, toate actele de procedura ce au urmat incuviintarii acestei citari vor fi anulate, iar reclamantul care a cerut citarea prin publicitate va fi sanctionat potrivit dispozitiilor art. 187 alin. (1) pct. 1 lit. c).
Numai bine!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort fara prezentare partener diana_68 diana_68 Buna ziua, de peste 1 an sunt in divort de sotul meu. El desi stie (i-am trimis pe email o captura foto de pe Min. Justitiei cu nr dosarului) nu s-a prezentat ... (vezi toată discuția)