avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 792 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... CUSTODIE COMUNA
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

CUSTODIE COMUNA

Sunt divortata de 2 ani si din pacate am custodie comuna cu fostul sot, [editat]( hotararea este definitiva si irevocabila; am divortat in 01.09.2013). Doresc sa plec cu copilul( 13 ani ) din tara dar nu pot da de fostul sot( nr de telefon este inchis, nu stiu unde mai locuieste) ca sa obtin acordul. Pe de alta parte el nu se ocupa de copil, pensie trimite cand doreste si cat doreste iar de vizitat nu a mai vizitat copilul din ianuarie 2014. Ce sfat imi dati?
Multumesc
Ultima modificare: Vineri, 31 Octombrie 2014
gi-jane2, moderator
Formulati o cerere in acest sens catre instanța de judecata.
Cat ar putea dura procedura?
Depinde de instanta, luni macar. Depinde de actiune, de conditii si urgenta.
nr de telefon este inchis, nu stiu unde mai locuieste

Dureaza o gramada de timp pana ca instanta sa constate ca procedura de citare a fost indeplinita.
Art. 167

Citarea prin publicitate

(1) Când reclamantul învederează, motivat, că, deşi a făcut tot ce i-a stat în putinţă, nu a reuşit să afle domiciliul pârâtului sau un alt loc unde ar putea fi citat potrivit legii, instanţa va putea încuviinţa citarea acestuia prin publicitate.

(2) Citarea prin publicitate se face afişându-se citaţia la uşa instanţei, pe portalul instanţei de judecată competente şi la ultimul domiciliu cunoscut al celui citat. În cazurile în care apreciază că este necesar, instanţa va dispune şi publicarea citaţiei în Monitorul Oficial al României sau într-un ziar central de largă răspândire.

(3) Odată cu încuviinţarea citării prin publicitate, instanţa va numi un curator dintre avocaţii baroului, potrivit art. 58, care va fi citat la dezbateri pentru reprezentarea intereselor pârâtului.


De acord; totusi, daca domnul mai are macar un domiciliu formal in tara, asta nu ar fi asa o mare problema, se va cita acolo si se va judeca in lipsa. Trebuie insa facute demersurile cat mai devreme cu putinta pentru a putea trece rapid de aceasta faza procesuala, ar putea sa dureze doar asta 2-3 luni.
Consider ca demersurile prin rude, nasi, veri, bunici sunt mai productive deseori.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chemare in instanta prin ziar B_Cosmin B_Cosmin Rog sa-mi spuneti cand reclamantul trebuie sa faca publica, prin ziar, anuntarea de chemare in instanta a paratului si ce art. din codul civil o ... (vezi toată discuția)
Suspendã judecarea cauzei în baza dispoziþiilor art. 1551 cod proc. civ mariannet mariannet Buna ziua am un proces pe rol la care sa dispus Suspendă judecarea cauzei în baza dispoziţiilor art. 1551 Cod Proc. Civ datorita faptului ca nu sa putut ... (vezi toată discuția)
Pot sa divorțez? Florina-CarmenRadu-Farkas Florina-CarmenRadu-Farkas Sunt despărțită de soțul meu de peste 3 ani și aș vrea să divorțez. El e plecat în străinătate și mi s-a spus ca nu va fi procedura completa dacă ... (vezi toată discuția)